Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові жінка отруїлась чадним газом

У місті трапилось ще одне отруєння чадним газом. Мерія Львова вкотре закликає мешканців дотримуватись правил безпеки користування газовим та пічним опаленням, й не легковажити своїм здоров’ям та життям.

Сьогодні, 25 січня, о 09:00 надійшла інформація про отруєння чадним газом у квартирі на вул. Зеровій. Постраждалу жінку, 1970 року народження, доправили в лікарню святого Пантелеймона.  Причини та обставини події з’ясовують.

Про це повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони.

Фахівці вкотре наголошують, що основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади опалення – через вікно, двері та вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу.

Варто наголосити, за даними ДСНС, також через неправильне поводження з генераторами, тільки в грудні 2022 року чадним газом отруїлися вже понад півсотні українців. 

Біда прийшла й до родини на Закарпатті, де двоє людей загинули, отруївшись чадним газом. Це сталося через те, що генератор був підключений в зачиненому гаражі, без доступу повітря. Сім'я в цей час спала у сусідньому приміщенні, до якого потрапив чадний газ.

Щоб уникнути біди, перевірте, чи правильно ви користуєтеся генератором:

  • Підключати генератор можна лише на відкритому повітрі.
  • Відстань від генератора до вікон та дверей не менше ніж 6 метрів.
  • Відстань від стін та будь-яких предметів, що можуть спалахнути - не менше 1 метру.
  • Накривати генератор від дощу та снігу безконтактними навісами. Не використовувати для цього ковдри.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ