Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Енергетична безпека – один з пріоритетів співпраці України та США

Як проінформували у Державному агентстві з енергоефективності та енергозбереження України, енергетична безпека – один з пріоритетів співпраці України та США.

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук разом із керівництвом Міненерговугілля, НКРЕКП та іншими стейкхолдерами взяв участь у відкритті нового Проекту USAID ʺЕнергетична безпекаʺ.

ʺВже не вперше співпрацюємо з USAID. Наприклад, у партнерстві з Проектом ʺМуніципальна енергетична реформа в Україніʺ маємо спільні напрацювання як у стимулюванні громад до енергоефективності, так і у розробці законопроектів у ʺчистійʺ енергетиціʺ, – повідомив Сергій Савчук.

Зважаючи на успішність попередніх спільних з USAID ініціатив, Голова Держенергоефективності переконаний, що подальша співпраця буде такою ж плідною та результативною, зокрема, у таких напрямах:

– розробка системи підтримки відновлюваної енергетики: розвиток ʺзеленоїʺ електроенергетики (ʺзеленіʺ аукціони, встановлення електроакумулюючих систем тощо); розбудова сфери виробництва твердих та рідких біопалив, біогазу, енергії із сміття;

– сприяння залучення ʺзеленихʺ інвестицій в Україні;

– підготовка до запровадження ринку ʺзеленихʺ облігацій;

– стимулювання промислових підприємств до енергоефективності та інші.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ