Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Надзвичайні події

Енергетики відновили частину пошкодженого обладнання

Тривають аварійно-відновлювальні роботи

Фото: Depositphotos

Вночі російські БПЛА двічі атакували енергооб’єкти «Укренерго». Пошкоджено обладнання на двох підстанціях в центральному та західному регіоні.

Тривають аварійно-відновлювальні роботи, повідомляє Укренерго в телеграмі.

Короткостроково знеструмлювалась частина комунальних та побутових споживачів в Полтава. Через 30 хвилин енергоживлення було відновлено.

На Харківщині сьогодні з 06:50 діють графіки погодинних відключень.

Продовжують діяти ліміти споживання для промислових споживачів на Криворіжжі.

Вдень, через активну роботу електростанцій на ВДЕ, в енергосистемі був надлишок електроенергії. На запит «Укренерго», польський оператор енергосистеми PSE, з 10:00 до 16:00 надавав аварійну допомогу, терміново купуючи надлишки української електроенергії загальним обсягом 699 МВт*год.

А ввечері з 19:00 до 21:00 для компенсації дефіциту в енергосистемі, що виник через недостатність генерації, Диспетчерський центр «Укренерго» змушений був залучити аварійну допомогу від операторів системи передачі електроенергії Румунії, Польщі та Словаччини сумарною величиною 800 МВт*год.

Ремонтні бригади «Укренерго» повернули в роботу частину обладнання, пошкодженого при обстрілах в східному регіоні. А також повернули в роботу високовольтну повітряну лінію в західному регіоні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ