Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Енергія» на виїзді зіграє з «Ураганом»

У суботу, 17 листопада, на вболівальників чекає дербі між львівською “Енергією” та івано-франківським “Ураганом” у восьмому турі Екстра-ліги. Матч в Івано-Франківську розпочнеться о 12:00 год.

Поєдинок обіцяє стати справжнім святом футзалу і на це є низка причин.

Перша причина: дербі. Матчі між “Енергією” та “Ураганом” безкомпромісні у будь-якому турнірі, а тим паче в чемпіонаті.

Друга причина: кадрові зміни. У міжсезоння “Ураган” кардинально оновив свій склад. І, щонайголовніше, івано-франківців підсилили екс-гравці “Енергії” Андрій Федюк та Володимир Кардаш. Натомість львівську команду поповнив колишній “ураганівець” Мар'ян Пелех.

Третя причина: турнірне становище. Після семи турів “Енергія” перебуває на 5 місці, маючи у своєму активі 11 очок. В “Урагану” — на два бали більше і 4 місце. Тож матч буде, як кажуть у таких ситуаціях, “за шість очок”.

Четверта причина: дуель тренерів. Валерій Легчанов та Максим Павленко безумовно належать до когорти кращих тренерів українського чемпіонату. Тому дуже цікаво, які такичні “сюрпризи” вони підготують один одному.

У минулому сезоні перевага була на стороні енергетиків зі Львова. В чемпіонаті “Енергія” двічі перемогла “Ураган”: на виїзді з рахунком 5:2 і вдома — 5:1.

А одним з кращих матчів сезону стало енергетичне дербі у фіналі Кубка України. Трофей здобула команда Валерія Легчанова, перегравши івано-франківців з рахунком 5:3.

У новому сезоні “Енергія” та “Ураган” вже встигли зустрітись в рамках 1 туру Кубка ліги наприкінці вересня у Запоріжжі. Цей поєдинок завершився 2:5 на користь івано-франківців. Але потрібно врахувати, що гру пропускали ключові гравці “Енергії” Олег Легендзевич, Віталій Радевич та Сергій Коваль, а також наставник команди Валерій Легчанов, які тоді перебували у збірній України.

Свої поєдинки у попередньому турі Екстра-ліги львівські та івано-франківські енергетики провели по-різному. “Ураган” на виїзді поступився київському “ХІТу” з рахунком 4:5. Натомість “Енергія” здобула непросту, але важливу перемогу вдома над одеським “Епіцентром К Авангард” — 1:0.

Енергетичне дербі обслуговуватимуть арбітри Л. Жиронкін, Д. Каркаєв (обидва – Київ), Я. Вовчок (Івано-Франківськ); хронометрист: Т. Дем'янчук (Івано-Франківськ); спостерігач арбітражу: Ю. Веремчук (Рівне).

В інших матчах восьмого туру очікуються не менш цікаві протистояння: “Продексім” (Херсон) - “ХІТ” (Київ), “Кардинал-Рівне” (Рівне) - “Сокіл” (Хмельницький), “Титан” (Покровське) - “Епіцентр К-Авангард” (Одеса) та “АРПІ Запоріжжя” (Запорізька обл.) - “ІнБев/НПУ” (Житомир-Київ).

СК "Енергія"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ