Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Енергія» перемогла «Манзану» у першому матчі Кубка України

Львівська “Енергія” перемогла вдома київську “Мазнану” з рахунком 3:1 у першому матчі 1/8 фіналу Кубка України.

Енергетики активно розпочали матч і вже на стартових хвилинах створили хороші моменти, аби відкрити рахунок. Лише надійна гра голкіпера та каркас воріт зберігали нулі на табло.

Чинні володарі Кубка України досягли свого на 9 хвилині. Степан Струк з кутового віддав передачу на Олега Гасюка, який переадресував м'яч у штрафний майданчик. А там Тарас Кузь в один дотик відправив м'яч у сітку, причому перебуваючи спиною до воріт — 1:0!

За хвилину енергетики подвоїли перевагу. Олег Легендзевич перехопив м'яч у суперника на своїй половині майданчика, пройшов до чужих воріт і один на один переграв голкіпера — 2:0!

До перерви вболівальники більше голів не побачили. А ось у другій половині зустрічі активніше стала атакувати “Манзана” і вирівняла гру. Небезпека виникала вже біля обох воріт, тож і голкіперу енергетиків Андрію Пітулю довелось виручати свою команду.

На 30 хвилині киянам таки вдалось скоротити розрив. Віталій Нестерук “вискочив” сам на сам з воротарем і з другої спроби таки відзначився — 2:1.

Гра стала ще більш нервовою, як результат за чотири хвилини до завершення матчу енергетики “назбирали” п'ять фолів.

І на 38 хвилині арбітр знову зафіксував порушення правил з боку господарів, яке автоматично дало право “Манзані” пробивати десятиметровий удар.

Захищати ворота “Енергії” вийшов Назарій Войтович, а пробивав дабл-пенальті Дмитро Войтенко. Переможцем у цій дуелі став голкіпер львів'ян, парирувавши удар!

А далі спрацювало відоме правило: не забиваєш ти, забивають тобі. За 38 секунд до фінальної сирени швидку контратаку енергетиків завершив капітан Степан Струк, вдало замкнувши передачу від Мар'яна Пелеха — 3:1!

У підсумку “зелено-білі” здобули важливу перемогу у боротьбі за вихід у чвертьфінал Кубка України. Матч-відповідь у Києві між “Енергією” та “Манзаною” запланований на 2 лютого.

1/8 фіналу. Кубок України. Перший матч. 20 січня 2019 року. Львів. ПС “Галичина“

“Енергія” (Львів) - “Манзана” (Київ) — 3:1 (2:0)

Голи: Кузь (9), Легендзевич (10), Струк (40) — Нестерук (30).

На 39 хв. Войтенко (“Манзана”) на реалізував 10-метровий (сейв Войтович).

“Енергія”: Пітуля (Войтович) — Коваль, Радевич, Легендзевич, Ковальчук, Струк, Кузь, Пелех, Гасюк — Грицків, Ременець, Квасній, Тимців.

“Манзана”: Негель — Нестерук, Накаєв, Кодацький, Аксьонов, Пекний, Демиденко, Войтенко, Кібиш, Сандецький, Заворотній — Тимошенко, Петров.

Попередження: Гасюк (36).

Арбітри: О. Хомич (Луцьк), В. Гарасимків (Ковель) Я. Сторожук (Львів)

Хронометрист: В. Болізюк (Львів)

Спостерігач арбітражу: Ю. Веремчук (Рівне)

СК «Енергія»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ