Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Енергія» сильніша за «Ураган» в «енергетичному» дербі

Львівська футзальна “Енергія” здолала вдома івано-франківський “Ураган” з рахунком 5:1 в енергетичному дербі в рамках 14 туру Екстра-ліги.

Дербі команд енергетиків завжди отримує статус центрального у турі. І цього разу за напругою, драматичністю, кількістю моментів, зарядом емоцій поєдинок став справжнім футзальним святом. Шальки терезів могли похитнутись як на користь одної, так і іншої команди. Але в підсумку після завершення матчу раділи вболівальники лише львівського клубу.

Хоча розпочали матч потужніше саме гості. У першій десятихвилинці івано-франківці кілька разів змушували демонструвати свою воротарську майстерність голкіпера “Енергії” Володимира Кардаша. А одного разу йому на допомогу прийшла поперечка.

І тут спрацювало неписане футбольне правило: “не забиваєш ти — забивають тобі”. Відповідь “Енергії” стала результативною. На 12 хвилині Андрій Федюк потужно і точно пробив зі штрафного — 1:0.

Далі гра вирівнялась. Хороші моменти регулярно виникали як біля воріт “Урагану”, так і біля воріт “Енергії”. Однак надійно діяли голкіпери Володимир Кардаш та Євген Іваняк, який сьогодні дебютував у складі івано-франківців. Тож у першому таймі вболівальники голів більше не побачили.

У другій половині зустрічі команди продовжували атакувати. Але цього разу забити вдалось “Урагану”. На 27 хвилині Андрій Сімка отримав передачу на підступах до штрафного майданчика і вдало пробив, зрівнявши рахунок у матчі — 1:1.

Однак на цій же хвилині “Енергія” знову вийшла вперед. Тарас Кузь поборовся біля карної зони гостей, і хоч його удар заблокували, м'яч потрапив до Андрія Федюка. А капітан львівських енергетиків вдруге розписався у воротах гостей — 2:1.

Як з'ясувалось пізніше, цей епізод став одним із ключових в матчі: команда Валерія Легчанова отримала ще й психологічну перевагу, якою не поступалась до завершення гри.

На 30 хвилині “Енергія” збільшує розрив у рахунку. Антон Лясковський точно пробив з лінії штрафного майданчика після пасу Віталія Радевича — 3:1.

Не встигли вщухнути емоції від забитого м'яча як в “Урагану” з'явився шанс врятувати поєдинок. Ярослав Писько отримав друге попередження і, як наслідок, червону картку. Тож господарі залишились в меншості. Але львівські енергетики вистояли необхідні дві хвилини і не дозволили відзначитись івано-франківцям.

За п'ять хвилин до завершення поєдинку Максим Павленко розпочав випускати п'ятим польовим Ігоря Корсуна. Атаки “Урагану” посилились, однак на останньому рубежі “Енергії” надійно діяв Володимир Кардаш.

На 37 хвилині львів'яни скористались відсутністю вороторя суперників. Степан Струк потужно пробив зі свого штрафного майданчика, м'яч по неймовірній траекторії пролетів попід перекриттям майданчика і опустився у ворота — 4:1.

А крапку у матчі поставив Віталій Радевич на 40 хвилині. Кращий молодий гравець Екстра-ліги пройшов лівим флангом зі своєї половини поля і потужно пробив. Його перший удар прийняла на себе поперечка. Однак після другого пострілу Віталія Радевича м'яч таки опинився у сітці воріт — 5:1. Саме цей рахунок і зафіксувала фінальна сирена.

23 грудня 2017 року. Екстра-ліга. 14 тур. Львів. Палац спорту “Галичина”

“Енергія” (Львів) – “Ураган” (Івано-Франківськ) — 5:1 (1:0)

Голи: Федюк (12, 27), Лясковський (30), Струк (37), Радевич (40) — Сімка (27)

“Енергія”: Кардаш — Струк, Федюк, Кузь, Писько, Лясковський, Радевич, Легендзевич, Ковальчук, Гасюк, Абрамчук — Пітуля, Зінич, Стефанків.

“Ураган”: Іваняк — Сімка, Зварич, Цілик, Шотурма, Горбатий, Микитюк, Швед, Корсун — Біров, Колток, Сенюк.

Попередження: Кузь (14), Писько (15).

Вилучення: Писько (30, повторне попередження).

Арбітри: Є. Диннік, А. Швець (обидва – Харків), І. Якимишин (Львів).

Хронометрист: Б. Кіндій (Львів).

Спостерігач арбітражу: Ю. Веремчук (Рівне).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ