Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Енергія" здобула виїзну перемогу над "Кардиналом"

Львівські енергетики на виїзді перемогли рівненський “Кардинал” з рахунком 2:1 у матчі 10 туру Екстра-ліги.

“Зелено-білі” вийшли вперед вже у першій атаці на двадцятій секунді гри. Після передачі з аута від Віталія Ковальчука капітан енергетиків Степан Струк потужно і влучно пробив здалеку — 1:0.

Львів'яни мали нагоди розвинути перевагу, однак після непоганих ударів Олега Гасюка та Олега Легендзевича ліквідував загрозу голкіпер господарів Ярослав Морикишка.

Згодом господарі вирівняли гру і почали створювати свої моменти. Але воротар “Енергії” Андрій Пітуля надійно захищав свої володіння, парирувавши удари Ігоря Салтанова, Володимира Поночовного та Максима Мануйленка.

У другій половині першого тайму вболівальникам також не довелось нудьгувати. Небезпечні атаки львів'ян завершувались пострілами Тараса Кузя, Мар'яна Пелеха та Віталія Ковальчука; у господарів хороші моменти мали Віктор Кравцов, Сергій Кравчук та Роман Ардашніков.

На останніх хвилинах тайму обидві команди мали можливість забити гол “в роздягальню”: спершу Андрій Ардашніков влучив у стійку, а згодом голкіпер рівнян парирував удар Тараса Кузя.

У другій половині зустрічі енергетики грали “по рахунку”, намагаючись зловити на контратаці суперника. Тож гольові нагоди були в обох команд: Андрій Пітуля двічі парирує удари Володимира Поночовного, небезпечно пробивають Віталій Радевич та Мар'ян Пелех, Максим Мануйленко влучає у стійку, удар Тараса Кузя парирує голкіпер, Андрій Пітуля відбиває удар Віктора Кравцова, а Ігор Салтанов не влучає у ворота на добиванні.

Внаслідок такої активної гри енергетики “назбирали” п'ять фолів і ризикували отримати дабл-пенальті у свої ворота. Але в результаті отримали не десятиметровий, а шестиметровий удар.

На 35 хвилині Андрій Пітуля, на думку арбітрів, порушив правила проти Андрія Ардашнікова і судді призначили пенальті. І хоча голкіпер енергетиків апелював, що зіграв “у м'яч”, арбітри свого рішення не змінили. Пенальті вдало реалізував Максим Мануйленко — 1:1.

Нічний результат протимався недовго. На 37 хвилині Мар'ян Пелех ударом здалеку вдруге виводить “Енергію” вперед — 2:1. Співавтором голу можна назвати Тараса Кузя, який в момент удару вдало закрив огляд для голкіпера господарів.

Ще один хороший момент мав Олег Легендзевич, однак м'яч після його удару пролетів поруч зі стійкою.

За дві хвилини до сирени п'ятим польовим у “Кардинала-Рівне” почав виходити Андрій Ардашніков. Однак захист енергетиків на чолі з Андрієм Пітулею цей натиск витримав.

Відзначимо, що цей матч господарі проводили без головного тренера Станіслава Гончаренка, який був змушений дивитись поєдинок з трибун внаслідок рішення контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ.

Тож фінальна сирена зафіксувала перемогу “Енергії” — 2:1. Як результат “зелено-білі” збільшили кількість своїх очок до 15-ти і закріпились на п'ятому місці у турнірній таблиці Екстра-ліги.

10 тур. 15 грудня 2018 року. Екстра-ліга. Рівне. Спорткомплекс ДЮСШ-4

“Кардинал-Рівне” (Рівне) - “Енергія” (Львів) — 1:2 (0:1)

Голи: Мануйленко (35, пен) — Струк (1), Пелех (37)

“Енергія”: Пітуля — Струк, Радевич, Кузь, Ковальчук, Писько, Гасюк, Легендзевич, Пелех — Войтович, Ременець, Абрамчук.

“Кардинал-Рівне”: Морикишка — Салтанов, Іванюк, Поночовний, Ардашніков, Мануйленко, Горпинич, Кравчук, Кравцов — Свинарчук, Сіріцький, Басич, Корнєв, Концеба.

Попередження: Радевич (7), Струк (23), Пітуля (35).

Арбітри: О. Фесенко (Харків), О. Білащенко (Чернігів), В. Дзюра (Рівне).

Хронометрист: В. Самков (Рівне).

Спостерігач арбітражу: В. Кузьменко (Київ).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ