Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Надзвичайні події

Енергоатом наполягає, щоб на Запорізьку АЕС направили безпекову місію

 Енергоатом наполягає, щоб на Запорізьку АЕС направили безпекову місію. Про це йдеться у повідомленні Енергоатом в Телеграмі.

ООН, МАГАТЕ і світова спільнота мають вжити всіх необхідних заходів для направлення безпекової місії на Запорізьку атомну електростанцію. На цьому наголосили представники ДП «НАЕК «Енергоатом» під час оглядової конференції країн – учасниць Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Зокрема, було наголошено, що місія повинна відбутися у чіткій відповідності до українського національного законодавства, через території, підконтрольні Україні, та з повною повагою до міжнародного права. А її головним результатом має стати виведення російських військових і персоналу Росатома з самої ЗАЕС та з міста-супутника Енергодар.

Окрему увагу привернули до того факту, що російські окупаційні війська протягом останніх тижнів продовжують обстрілювати Запорізьку АЕС та Енергодар, наражаючи на крайню небезпеку персонал станції та місцевих жителів і створюючи реальну загрозу ядерної катастрофи. Адже саме «контроль» росії над станцією підвищує ризик ядерної аварії на ній, і країна-агресор несе повну відповідальність за свої злочинні дії, зокрема перетворення мирної атомної електростанції на військову базу для досягнення своїх загарбницьких цілей.

Представники Енергоатома висловили подяку ООН, МАГАТЕ, іншим міжнародним організаціям та дружнім державам за підтримку та допомогу, яку вони надають Україні.

Нагадаємо, з 1-го по 26 серпня 2022 року у штаб-квартирі ООН в м. Нью-Йорк відбувається оглядова конференція країн – учасниць Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Захід відвідують делегації з понад 180 країн. У складі офіційної делегації України в конференції беруть участь і представники Енергоатома: директор з фізичного захисту і спеціальної безпеки Сергій Россоха та директор з міжнародного співробітництва Денис Єгоров.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ