Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Енергосистема України вчора отримала аварійну допомогу з трьох країн

Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі

Фото: Depositphotos

Сьогодні з 16:00 до 22:00 по всій території України обленерго застосовують графіки погодинних відключень для промислових та побутових споживачів.

Про це у телеграмі повідомило Укренерго.

Головна причина застосування заходів обмеження – наслідки вже шести ракетних ударів ворога по українських електростанціях. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку цих атак. Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи.

Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі, тому Диспетчерський центр «Укренерго» вимушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів.

Вчора, 9 червня, на запит «Укренерго» було активовано аварійне постачання електроенергії в Україну з 21:00 до 22:00 з енергосистем Румунії, Польщі, Словаччини.

Протягом доби тривав імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 24 799 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 457 МВт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ