Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Епіфаній - Кирилу: Проявіть милосердя, заберіть тіла солдатів РФ

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звернувся до Московського Патріарха Кирила, щоб той допоміг забрати і поховати за християнським звичаєм тіла російських солдатів.

Як передає Укрінформ, офіційне звернення оприлюднено на сайті Православної церкви України.

Предстоятель ПЦУ зазначив, що четвертий день проти України триває неспровокована повномасштабна агресія Росії, Православну Церкву якої очолює Московський патріарх.

«Навряд чи має сенс звертатися до Вас із проханням зробити щось дієве, щоб агресія Росії проти України негайно припинилася… Тому я звертаюся до Вас як голови РПЦ – виявіть хоча б до своїх співгромадян та пастви милосердя. Якщо не можете підняти свій голос проти агресії – хоч би допоможіть забрати тіла російських солдатів, життя яких стало платою за ідеї «русского мира» – Ваші та Вашого президента», - написав Епіфаній.

Він додав, що йдеться про більш ніж три тисячі вбитих російських військовослужбовців, тіла яких перебувають на землі України.

Предстоятель ПЦУ нагадав, що керівництво України вже звернулося до Міжнародного Червоного Хреста із закликом сприяти поверненню тіл російських військових на батьківщину, щоб рідні та близькі змогли з ними попрощатися та поховати. «На жаль, жодної відповіді з російської сторони отримано досі не було», - констатував Предстоятель ПЦУ.

Водночас Епіфаній висловив надію, що у Кирила знайдуться духовні сили виявити людяність та турботу щодо своїх співгромадян, більшість із яких є православними християнами.

«Нехай Господь дасть Вам духовні сили хоч би на це, особливо сьогодні – у неділю спогаду про Страшний суд», - резюмував Предстоятель ПЦУ.

Як повідомляв Укрінформ, за три попередні доби втрати особового складу російських окупантів орієнтовно становлять 4300 осіб вбитими і пораненими, дані уточнюються.

Україна четверту добу стримує натиск ворожих військ Російської Федерації, які 24 лютого вторглися до України з різних напрямків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ