Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Евакуаційними потягами до Львова прибули ще 67 людей: головне за добу

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький у своєму ранковому зведенні ​​розповів про головні події за добу, що трапились на території області.

Упродовж 21 та ночі 22 березня повітряних тривог на Львівщині не було.

Вночі окупанти здійснили атаку дронами по частині території нашої держави. На Київщині влучили у цивільний об'єкт, внаслідок чого загинули троє невинних людей. Вічна пам'ять. Співчуття рідним.

Сьогодні, о 09:10, на Львівщині сирени сповістили про небезпеку. Загроза триває. Бережіть себе.

Евакуаційними потягами у Львів з епіцентрів бойових дій прибули ще 67 людей.

До Перемишля зі Львівщини потягами вирушили 1109 осіб.

Нашого захисника зі Стрийського району, відповідно до Указу Президента України, відзначили орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Володимир Мицан, коли почалась повномасштабна війна, перебував за кордоном. У перші дні повернувся додому та пішов добровольцем захищати рідну землю. Брав участь у важких боях на Донбасі. Загинув поблизу села Долина Донецької області 24 червня 2022 року. Державну нагороду вручили дружині Героя. Вічна пам'ять нашому земляку.

На Самбірщині створили нову прийомну сім’ю. На виховання та спільне проживання прийняли троє дітей, позбавлених батьківського піклування. Вони неповнолітні та є між собою рідними сестрами й братом.

У нейрохірургічне відділення Центральної міської лікарні Червонограда німецькі благодійники з організації Rosinen Initiative передали 14 ліжок з електричним приводом. За активну та плідну комунікацію щодо передачі допомоги вдячність ГО «Фундація розвитку та стратегічних змін».

Філія Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Галичина» отримала мікроавтобус Renault на 16 місць. Він допоможе організувати дозвілля для людей, які відновлюються в центрі. Придбати мікроавтобус вдалось зусиллями багатьох людей, зокрема представників футбольної спільноти (сім'ї Романа Яремчука, ФК «Львів», ФК «Карпати» Львів), колективу Городоцької міської ради, місцевого підприємця, юних шахістів та тхеквондистів.

Управління молоді та спорту Львівської ОВА організовує благодійне сходження на Говерлу. Щоб взяти участь, потрібно зробити донат у благодійний Фонд українського військового, головного сержанта 47 бригади «Маґура» Валерія Маркуса. За це вас забезпечать доїздом, ланч-боксом та супроводом досвідчених альпіністів.

Діти з-поміж ВПО, учасників бойових дій та загиблих на війні воїнів з Кам’янка-Бузької громади Львівського району побували у Німеччині. Упродовж двох тижнів мали безліч активностей та екскурсій. Зокрема – вирушили у Страсбург та відвідали Європарламент. Також покращили свої навички у спілкуванні німецькою мовою та готували страви місцевої кухні.

За кілька годин жителі села Глиниці Яворівського району наліпили 110 літрів вареників. Робили це разом – у Народному домі. Передадуть вареники місцевим воїнам, які зараз на передовій. Господині села, до слова, щотижня збираються та готують домашню їжу для наших оборонців, а волонтери й односельці допомагають продуктами та коштами. Знаю, що таке волонтерство – непоодинокий випадок у нашій області. Дякую усім, хто жертвує час, майстерність, гроші та продукти, щоб підтримати тих, хто виборює перемогу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ