Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Евакуаційний робот Ratel Н запущений в серійне виробництво

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів як працює робот Ratel Н, який може транспортувати одразу двох поранених.
Ratel Н

Як зазначив Федоров, Ratel Н розробили учасники оборонного кластера Brave1, він призначений для евакуації поранених з поля бою. Робот може перевозити 400+ кг живого навантаження, тому здатний транспортувати одразу декількох людей. Завдяки конструкції здатен рухатися складним рельєфом, працює тихо, тому непомітний для ворога. А також оснащений нічними камерами, щоб ефективно виконувати завдання в умовах низької видимості та вночі. 

Робот використовують для різних завдань, на нього можна встановити РЕБ, мобільний пункт спостереження, бойовий модуль або розміновувальну установку.

Комплекс оснащений супутниковим звʼязком, тому оператор може керувати ним на дуже великій дистанції.

Ratel Н уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво — військові використовують його й дають позитивний фідбек. 

"Також хочете, щоб ваша розробка вийшла на ринок і допомагала бійцям? Долучайтеся до Brave1. Кластер допоможе випробувати розробку, провести до кодифікації за стандартами НАТО та залучити інвестиції на розвиток і масштабування. 

Технології — наша асиметрична відповідь ворогу. Чим більше їх на фронті, тим менше противників", - додав Федоров. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ