Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Фейгін: У РФ українцю Литвинову загрожує до 12 років в’язниці

Українця Сергія Литвинова, якого утримують у Російській Федерації, можуть засудити до 12 років в’язниці. Про це повідомив адвокат Надії Савченко Марк Фейгін у Twitter.

«Стосовно українця Литвинова затвердили обвинувальний акт за частиною 3 статті 162 Кримінального кодексу Російської Федерації (розбій, до 12 років) і передали до районного суду Ростовської області», - написав правозахисник.

Перед тим адвокат Віктор Паршуткін повідомив, що РФ закрила справу проти Литвинова за обвинуваченням у вбивствах майже 40 людей під час боїв на Донбасі.

«Кримінальне переслідування Литвинова припинено за реабілітувальними підставами – у зв’язку з непричетністю до інкримінованих злочинів. Йому надано право на відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного й необґрунтованого обвинувачення», – сказав Паршуткін.

Але, за його словами, Литвинов далі перебуває у слідчому ізоляторі в Ростові, бо з нього не зняли інше обвинувачення, у викраденні двох автомобілів і розбої. Паршуткін висловив упевненість, що і в цій частині справу припинять.

Сергія Литвинова, мешканця прикордонного села Комишне Луганської області, схопили 22 серпня 2014 у Ростові-на-Дону.

14 жовтня 2014 року на сайті Слідчого комітету була розміщена інформація, що Сергій Литвинов є бійцем батальйону «Дніпро-1», який звинувачується у вбивствах мирних громадян на Донбасі за наказом міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

10 листопада з Литвиновим зустрівся консул Посольства України в РФ. Під час зустрічі з консулом Литвинов заперечив висунуті йому звинувачення, зокрема, й свою приналежність до батальйону «Дніпро-1», що, у свою чергу, раніше було офіційно спростовано й МВС України.

Під час зустрічі Сергій Литвинов повідомив про застосування до нього фізичного насилля, катувань та психологічного тиску з боку посадових осіб компетентних органів РФ.

У зв’язку з цим, Посольство України в РФ направило російській стороні ноту протесту.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ