Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Фінляндія посилює безпеку закритого кордону з росією

Фінляндія збільшує кількість прикордонних патрулів, безпілотників та електронних детекторів, а також будує паркани вздовж ділянок кордону з росією, яка створює міграційний тиск на державу.

Про це пише УП з посиланням на Reuters.

Очікують, що фінський парламент перед літніми канікулами схвалить нове жорстке законодавство щодо безпеки кордону з осією.

Згідно із запланованим законодавством, фінські прикордонники зможуть залучати тисячі резервістів для патрулювання кордону, виявляти телефонні сигнали мігрантів, відправляти мігрантів до центрів утримання під вартою і – що є найбільш суперечливим – відправляти їх назад до рф, не приймаючи їхніх прохань про надання притулку.

За словами міністерки внутрішніх справ країни Марі Рантанен, Фінляндія не може просто так дозволити відкрити новий маршрут для мігрантів до Європи.

"Але загалом мова йде не про маршрут мігрантів: мова йде про ситуацію, в якій влада іншої країни допомагає або навіть тисне і підштовхує мігрантів до кордону Фінляндії", – сказала вона.

Нещодавно прикордонна служба Фінляндії заявила, що регулярно спостерігає "повітряні об'єкти" на російському кордоні, який нині закритий на невизначений термін через міграційний тиск з боку Москви.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ