Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Фінляндія закриє Генконсульство Росії у місті Турку

Фінляндія вирішила закрити Генеральне консульство Росії у фінському місті Турку.

Про рішення анулювати бізнес-ліцензію генконсульства Росії в Турку з 1 жовтня 2023 року повідомляється на сайті уряду Фінляндії. Це відповідь на закриття Генерального консульства Фінляндії в Санкт-Петербурзі.

Зазначається, що про це російському послу повідомили в МЗС країни.

“Заява Росії 6 липня про закриття генерального консульства Фінляндії в Санкт-Петербурзі з 1 жовтня 2023 року була асиметричною контрзаходом до раніше оголошених Фінляндією депортацій. В якості контрзаходу Фінляндія анулює бізнес-ліцензію генконсульства Росії в Турку з 1 жовтня 2023 року”, — йдеться у повідомленні.

Раніше МЗС РФ на своєму сайті 6 липня повідомило, що Росія висилає з країни 9 фінських дипломатів. Також РФ заявила, що відкликає з 1 жовтня свою згоду на діяльність генерального консульства Фінляндії в Санкт-Петербурзі.

На початку червня офіс фінського президента повідомив, що Фінляндія має намір вислати дев'ятьох російських дипломатів, які працюють у посольстві в Гельсінкі — через підозру в роботі на російську розвідку.

"Їхні дії порушують Віденську конвенцію про дипломатичні відносини", — пояснила тоді влада Фінляндії.

Відповідне рішення ухвалили на зустрічі президента Фінляндії з міністерським комітетом із зовнішньої політики і політики безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ