Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Фізичні особи мають право на проведення звірки даних щодо плати за землю

Фізичні особи мають право звернутися до контролюючого органу для проведення звірки даних щодо плати за землю. Про це сьогодні, 4 жовтня, повідомили у прес-службі Дрогобицької міської ради.

Дрогобицьке управління ГУ ДПС у Львівській області нагадує, що у разі виникнення питань щодо нарахованих сум по платі за землю з фізичних осіб,  платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки для проведення звірки даних щодо:

  • розміру площі земельної ділянки, що перебуває у власності та/або користуванні платника податку;
  • права на користування пільгою із сплати податку;
  • розміру ставки податку;
  • нарахованої суми податку.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, контролюючий орган за місцем знаходження земельної ділянки проводить протягом десяти робочих днів перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення – рішення (далі – ППР). Попереднє ППР вважається скасованим (відкликаним).

Для проведення звірки платникам необхідно мати при собі оригінали документів, що підтверджують право на землю, на користування пільгами тощо.

Додатково інформуємо, що з метою проведення звірки із плати за землю з фізичних осіб, платники Дрогобицького управління можуть звернутись за адресою: м. Дрогобич, вул..Шевченка, 9.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ