Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФК "Дрогобич" - переможець ветеранського турніру з футзалу пам’яті Романа Шухевича

ФК «Дрогобич» став переможцем ветеранського турніру з футзалу (50+) пам’яті Романа Шухевича.

Традиційний ветеранський турнір знову відбувся у спорткомплексі «Олімпік» (ТВК «Південний») й зібрав 9 команд з різних куточків Львівщини.

Безпосередньо перед початком захопливих матчів відбулося урочисте відкриття турніру, на якому був присутній і президент Асоціації футзалу Львівщини Мирослав Хом'як. Очільник АФЛ висловив свою повагу усім учасникам турніру, які не полишають занять спортом та своїм наочним прикладом стимулюють молодь до активного способу життя.

Голова комітету ветеранського футзалу АФЛ Іван Шимечко в свою чергу додав, що Асоціація футзалу Львівщини активно працює саме над розвитком ветеранського футзалу, а відтак висловив велике захоплення від того, що цей турнір з кожним роком стає популярнішим і кількість команд з області лише збільшується.

У групі А, де виступали п’ять команд (ФК «Дрогобич», ФК «Меркурій», ТВД, ТЕТ та «Досвід-УНСО») боротьба за вихід з групи розгорнулася не на жарт. У підсумку до півфіналів турніру пробилася команда з Дрогобича та львівський «Меркурій» хоча реально на вихід з групи претендували усі команди за винятком «Досвід-УНСО». Останні, незважаючи на феєричну гру свого голкіпера Володимира Холявінського, так і не зуміли здобути бодай одну перемогу, і в підсумку у групі фінішували останніми. ТВД і ТЕТ також завершили змагання після групового турніру.

У групі Б, де виступали чотири команди (ФК «Хоросно», збірна Миколаївського району, ФК «Енергія» та ФК «Яворів») боротьба за вихід з групи розгорнулася між трьома командами. Збірна Миколаївського району, програвши усі матчі у групі, фінішувала останньою. Не пощастило у групі і львівській «Енергії», яка набрала лише на одне очко менше від ФК «Хоросно». Останні, як і ФК «Яворів», вийшли до півфіналу.

Обидва півфінали, як і зрештою, фінал турніру, завершися без забитих голів. У вирішальних матчах команди здебільшого боялися ризикувати, однак і фактор нестандатного залу також дався взнаки. Він здебільшого нівелював майстерність сильнішою команди, а відтак свій клас втілити у результат було дуже і дуже непросто.  

У півфіналах турніру ФК «Дрогобич у серії пенальті переміг ФК «Хоросно», а ФК «Яворів» також у футзальній лотереї був сильнішим за «Меркурій». У фіналі турніру також усе вирішувала серія пенальті, де міцнішими нерви виявилися у гравців з Дрогобича.

«Вважаю, що турнір дійсно вдався. Команди дуже задоволені, а це - найголовніше. Дуже приємно, що вдалося зробити гідні змагання для гідних у минулому спортсменів. Цьогоріч плануємо провести ще декілька схожих чемпіонатів, які, сподіваємось, викличуть чималий ажіотаж», - зазначив після завершення ветеранського турніру «50+» головний організатор змагань та заступник голови комітету ветеранського футзалу АФЛ Володимир Холявінський.

Асоціація футзалу Львівщини

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ