Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Фонд Івана Франка завершив прийом робіт на конкурс "Стежками Каменяра"

15 грудня 2022 року Міжнародний фонд Івана Франка завершив прийом робіт на VІ Всеукраїнський учнівський літературно-мистецький конкурс «Стежками Каменяра».

Як повідомила координаторка проєкту Ольга Нижник, цього року ми отримали 2095 учнівських робіт у трьох номінаціях – «Проза», «Поезія» та «Краща ілюстрація до творів Івана Франка» – у трьох вікових категоріях: 6-9 років, 10-13 та 14-16 років відповідно. Бажання взяти участь у конкурсі виявили учні з усіх областей України, в тому числі із тимчасово окупованих територій та зони активних бойових дій. Також надійшли роботи від учнів з Республіки Молдова.

Найбільшу кількість творчих робіт було отримано із Центральної України – 46%, а найактивнішими були учні з Дніпропетровської області (319) та Полтавської області – 278 конкурсантів.

Найбільша конкуренція буде у номінації «Краща ілюстрація до творів Івана Франка» – 64,1% робіт; у номінації «Поезія» – 21,9% робіт; «Проза» – 14,1% робіт від загальної кількості. Найактивнішими були учні вікової категорії 10-13 років – 44,4%.

До 1 лютого 2022 року організатори мають завершити технічний відбір та сформувати склад журі. У кожній номінації  і кожній віковій категорії конкурсні роботи оцінюватимуть по 5 членів журі. Завдяки рейтинговому оцінюванню буде визначено переможців і дипломантів.

Відповідно до Положення про конкурс, організатори мають оголосити імена переможців до 30 квітня, а нагородження відбудеться наприкінці травня 2023 року.

Нагадаємо, що Всеукраїнський учнівський літературно-мистецький конкурс «Стежками Каменяра» проводиться вшосте і має на меті посилити творчу мотивацію у вивченні учнями закладів загальної середньої освіти творчості Івана Франка через створення літературно-мистецьких творів у різних жанрах, у яких працював І. Франко, та дослідити його літературну спадщину, наукову, культурологічну та громадську діяльність. Організаторами конкурсу є Міністерство освіти і науки України, Міжнародний фонд Івана Франка, Львівське товариство у м. Києві та Львівський національний університет імені Івана Франка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ