Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Нагуєвичах експонують світлини з давніх театральних постановок творів Івана Франка

Фотовиставка «Іван Франко та український театр» відкрилася у Комунальному закладі Львівської обласної ради «Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі». Про це повідомляє ЛОР.
Фото: ЛОР

В експозиції представлені світлини з театральних постановок на твори Івана Франка. Виставку з фондів музею присвятили 33 річниці Незалежності України.

«Відвідувачі можуть побачити фото з п’єс «Коваль Бессім» та «Абу Касимові капці» у постановці Київського театру юного глядача, «Борислав сміється» у постановці Львівського театру ім. Заньковецької, «Украдене щастя» у виконанні акторів Тернопільського театру ім. Т. Шевченка, «Захар Беркут» у постановці Дрогобицького муздрамтеатру, – розповіли в Історико-культурному заповіднику «Нагуєвичі».

На виставці можна ознайомитись з театральним спадком Івана Франка. Йому належать чотири великі драматичні твори: «Украдене щастя», «Рябина», «Учитель» і «Сон князя Святослава». Також Франко написав п`ять одноактних п`єс: «Послідній крейцер», «Будка ч. 27», «Кам`яна душа», «Майстер Чирняк» та драматичний етюд для дітей «Суд святого Миколая».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ