Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Французьке місто Гавр планує долучитися до відбудови Маріуполя

Про це під час робочого візиту домовився мер Маріуполя Вадим Бойченко з очільником французького міста Едуардом Філіпом, - інформує Маріупольська міська рада.
Фото: Маріупольська міська рада

Обговорили залучення досвіду Гавра до Плану відродження міста Mariupol Reborn. А саме - формування нової економічної моделі Маріуполя, розвиток портової інфраструктури, рекреаційних зон, туризму.

Між Маріуполем та Гавром багато спільного. Гавр має другий найбільший у країні порт і раніше був виключно промисловим. Тут працює нафтопереробний комбінат, автомобільний завод, виробництво вітряків. Є досвід з переробки будівельного сміття для використання у міській розбудові. Промисловий Гавр зміг трансформуватися у місто із розвинутими рекреаційними зонами. Цього прагне і команда Маріуполя – важливо розвивати нові економічні напрямки, такі як туризм. Ще Гавр має успішний досвід у відновленні історичної спадщини після Другої світової війни - відродження історичного центру з урахуванням нової забудови.

«Ми прагнемо врахувати всі потреби людей, які повернуться до Маріуполя після його звільнення. На першому етапі це прокладання нових сучасних комунікацій, аби в кожному будинку були холодна і гаряча вода, світло і тепло. Відбудова житлового фонду, шкіл та садочків і, звісно, створення робочих місць з достойною оплатою праці маріупольців. Головне – це повернення людей, а особливо молоді, до Маріуполя. Для цього ми шукаємо найкращі світові практики, адже наша мета – це створити сучасне, комфортне місто, яке створить нові можливості для людей», - Вадим Бойченко.

Едуард Філіп зазначив, що Гавр готовий взяти участь у відбудові міста після деокупації. Особливу роль у цьому має зіграти Всесвітня мережа портових міст AIVP, Президентом якої він і є. Маріуполь – перше українське місто, яке у 2019 році доєдналось до мережі. Це партнерство може стати відправною точкою для відбудови порту та туристичного Маріуполя.

Проєкт Mariupol Reborn реалізовує Маріупольська міськрада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова та міжнародних донорів

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ