Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

«Фронт змін» гарантує адвокатів усім переслідуваним учасникам Податкового майдану

2010 року активісти партії «Фронт Змін» зробили все можливе, щоб не допустити прийняття Верховною Радою України так званого КАТу – Податкового кодексу Тігіпка-Азарова. А після того, як народні обранці все ж проголосували за прийняття зазначеного кодексу, учасники Податкового Майдану відстояли внесення до нього змін, які стосувалися найбільш болючого питання – скасування єдиного податку.

Ці люди зробили все можливе, аби мале та середнє підприємництво в Україні не було зведено нанівець. І ось сьогодні щодо них брутально порушуються кримінальні справи, їх переслідують представники слідчих органів, їм перешкоджають нормально жити та працювати в обраній ними сфері господарювання. Це все можна розцінити як тиск на представників політичної партії «Фронт Змін» з метою залякування та недопущення у майбутньому повторення Податкового (чи будь-якого іншого) Майдану.

У зв’язку із цим політична партія «Фронт Змін» відкрито та категорично заявляє, що вона не залишатиметься осторонь беззаконних дій представників державної влади, спрямованих проти соціально свідомих громадян України. «Фронт Змін» гарантує, що надаватиме безкоштовну юридичну допомогу всім без винятку учасникам маніфестацій, спрямованих проти прийняття нового Податкового кодексу, стосовно яких будуть (або вже були) незаконно порушені кримінальні справи.

Партія «Фронт Змін» наголошує, що до моменту залучення кваліфікованих юристів до участі у зазначених кримінальних справах особи, які викликаються слідчими органами до міліції або прокуратури з метою з’ясування їх причетності до «антиподаткових» мітингів, мають право вимагати надання їм письмового запиту про надання інформації, а також належним чином оформленої повістки до відповідного органу.

Слід також наголосити, що згідно ст. 63 Конституції України, підозрюваний, обвинувачений чи підсудний має право на захист. Кожному заарештованому чи затриманому має бути невідкладно повідомлено про мотиви арешту чи затримання, роз'яснено його права та надано можливість із моменту затримання захищати себе особисто та користуватися правовою допомогою захисника (ст. 29 Конституції України).

Крім того, згідно зі ст. 63 Конституції України, особа не несе відповідальності за відмову надавати покази або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом.

Отже, особа має право відмовитися від надання будь-яких пояснень до моменту появи адвоката. Крім того, незалежно від участі захисника, особа має право не надавати жодних пояснень стосовно себе та близьких родичів.

Особи, участю яких в мирних акціях протесту проти Податкового кодексу зацікавилися правоохоронні органи, можуть звертатися за телефоном (044) 220-07-73 (на рецепції попросити переключити на юридичний департамент); або писати на електронну адресу [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ