Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Фуру з бурштином зупинили львівські митники

Майже 106 кілограмів сонячного каміння намагались перевезти у мішках серед паливних гранул. Про це повідомила прес-служба ГУ ДФС у Львівській області.

У суботу, 1 липня, водій вантажного автомобіля «Даф», мешканець Львівщини прямував у Польщу через митний пост «Краковець». Для перетину кордону він обрав смугу руху “червоний коридор”. Згідно з товаросупровідними документами, він переміщував 21 300 кг паливних гранул, які містились у мішках, розташованих на піддонах. Відправником значився приватний підприємець з Рівненщини, а отримувачем підприємство в Чехії.

Під час митного контролю цього транспортного засобу в працівників митниці виникла підозра щодо цієї зовнішньоекономічної операції . Автомобіль було скеровано у місце поглибленого огляду транспортних засобів. Там митники в окремих мішках виявили необроблене каміння неправильної форми, різних розмірів, жовтого та коричневого кольору різних відтінків, зовні схоже на необроблений бурштин в асортименті. 

Таким чином, гр. України громадянин України намагався перемістити через митний кордон України товар з приховуванням від митного контролю. В його діях вбачають порушення митних правил, передбачене ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Товар затримали. Він буде скерований на експертизу для проведення його ідентифікації та вартості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ