Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Футбольний клуб, у якому грають ветерани, візьме участь у міжнародному чемпіонаті

У 2024 році команда “Pokrova Lviv AMP” стане учасником футбольного чемпіонату Польщі ПЗУ АМП Футбол Екстракласа. Про це повідомило керівництво клубу під час пресконференції 20 січня.

Футбольний клуб “Покрова АМП” - перший в Україні футбольний клуб, серед гравців якого є військовослужбовці, які отримати ампутації під час бойових дій. Перше тренування футбольного клубу відбулось 12 вересня 2023 року, а вже сьогодні команда готується до міжнародного протистояння. Усі заняття гравці проводять на відкритому полі за будь-яких погодних умов. А тому вважають, що це перша у світі команда, яка тренується на снігу. 

Капітан команди Костянтин Кашула зазначає, що чотири місяці тому навіть не знав, що гратиме футбол, а тому зараз можливість представляти Україну на міжнародних змаганнях дарує йому радісні емоції. “Думаю, ми представимо Україну гідно. Ми хочемо, щоб в Україні розвивався футбол, і будемо старатися все для того зробити”, - зазначає капітан “Покрова АМП”. 

Детальніше про процес підготовки до міжнародних змагань розповів тренер команди Богдан Мельник. Зокрема, він звернув увагу на те, що клуб підготував план тренувань на січень-лютий 2024 року. Адже 2-3 березня вже стартує сам чемпіонат. “Чемпіонат передбачає такий формат: команди з’їжджаються один раз на місяць - з п’ятниці по неділю - і грають 3 матчі. І так з березня до жовтня”, - зазначив тренер. Суперниками для української команди стануть футбольні клуби з різних міст Польщі: Варшави, Жешува, Кракова, Познані, Лодзя та інших. 

Під час пресконференції ФК “Покрова АМП” присутні також змогли поспілкуватись з гравцями та тренером команди Богданом Мельником, а також одним із засновників клубу - отцем Михайлом Чабаном, Провінційним настоятелем згромадження салезіян Святого Івана Боско УГКЦ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ