Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Футзал. Представники АФЛ взяли участь у семінарі АФУ

У Києві відбувся навчально-тренувальний збір провідних українських арбітрів та спостерігачів арбітражу.

Виклик на нього отримали і п’ятеро представників від Львівщини, які проводять матчі Екстра-ліги України. Це арбітри Богдан Кіндій, Олег і Орест Дуцяки та спостерігачі  арбітражу Роман Проць і Юрій Щепанський.

Традиційно в перший день відбулося відео-тестування арбітрів, під час якого демонструвалося почергово десять кліпів ігрових епізодів, в яких усім присутнім необхідно було протягом десяти секунд визначитися з технічними рішеннями та дисциплінарними санкціями. Після  цього голова Комітету арбітражу АФУ Сергій Кравцов запропонував розглянути найбільш суперечливі ігрові моменти цього сезону.

Зважаючи на це, протягом п’яти наступних годин роботи семінару Роман Проць, який очолює комісію з питань підготовки інструкторів арбітрів КА АФУ, детально аналізував усі методичні аспекти складних ігрових ситуацій та шляхи їх вирішення. Особливу увагу звернули на управління грою, взаємодію та комунікацію в бригаді, розуміння гри, вибір позиції та пріоритети у зонах огляду ігрових дій…

Не залишили осторонь і питання уніфікації в трактуванні єдиноборств, проявів симуляції, гри рукою, позбавлення суперника очевидної гольової можливості, агресивної поведінки та чимало іншого.

У другий день у стінах спорткомплексу НУФВСУ арбітри склали фітнес-тест ФІФА, а спостерігачі у Будинку футболу відео-тест на оцінювання якості арбітражу. Після чого, спільно з куратором футзального арбітражу Віктором Дердом, всі разом провели обговорення та аналіз усіх тестувань.

АФУ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ