Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Футзальна «Енергія» - у фіналі плей-офф

3:0 – саме з таким рахунком у півфінальній серії плей-офф львівська «Енергія» обіграла херсонський «Продексім». У третьому матчі серії «енергетики» витягнули щасливий квиток у серії післяматчевих пенальті. Основний час матчу завершився внічию 2:2.
Після двох виїзних поразок на виїзді херсонський «Продексім» не мав права на поразку у домашньому матчі. Перемога «Енергії» чи то в основний час, чи то в серії пенальті автоматично робила клуб зі Львова як мінімум срібним призером чемпіонату України. Натомість «Продексіму» для того, щоб претендувати на місце у фіналі, потрібно було робити справжній камбек.
Третій матч серії у Херсоні став важким для обох команд. І «Продексім», і «Енергія», по суті, боялися ризикувати у цьому матчі, адже кожна помилка могла коштувати кожній з команд дуже дорого. На відміну від матчів у Львові, «Енергії» було важче протистояти супернику, але цього і варто було очікувати. Команда Ігоря Москвичова перед своїми вболівальниками робила усе можливе, щоб півфінальна серія плей-офф з «Енергією» тривала максимально довго.
Що цікаво, завдяки рикошету господарі навіть вигравали у цьому матчі з рахунком 2:1, однак «Енергії» вдалося встановити статус-кво у рахунку. До слова, саме гості зі Львова зусиллями Михайла Грицини відкрили рахунок у матчі і вигравали з рахунком 1:0. Гравці господарів Євген Ланко та Максим Бессалов вселили надії в інтригу у серії, але її погасив Тарас Кузь. Нічия 2:2 в основний час матчу виглядала справедливим результатом у матчі. Це був якраз той випадок, коли рахунок на табло відповідав перебігу подій на майданчику.
Що цікаво, уже двічі у плей-офф «Енергія» у цьому сезоні перемагала у серії пенальті, і перемогла у третій раз поспіль. Хто б що не говорив, але серія пенальті – це не тільки фарт, а й майстерність воротаря та польових гравців. «Енергія» та «Продексім» вдарили по чотири пенальті, «енергетики» забили тричі, а гравці господарів – двічі. Забити з пенальті у складі господарів не вдалося Сопільняку та Безсалова, в «Енергії» не забив Павленко.
У фіналі плей-офф чемпіонату України «Енергія» зіграє з харківським «Локомотивом». «Залізничники» з рахунком 3:0 у півфінальній серії перемогли хмельницький «Спортлідер+».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ