Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Футзальна "Енергія" поступилася київському ХІТу

Львівська "Енергія" поступилась вдома київському "ХІТу" з рахунком 0:4. Енергетики мали хороші нагоди відзначитись, але сьогодні фортуна була на стороні суперників.

Розпочався поєдинок доволі рівно, було важко комусь віддати перевагу. На 5 хвилині хорошу нагоду відкрити рахунок створили енергетики: Віталій Ковальчук завершував ударом швидку атаку, проте голкіпер “ХІТа” Олександр Сухов зумів зреагувати на цей постріл.

Натомість на 6 хвилині кияни вийшли вперед — Віталій Дзюба відгукнувся на передачу Євгена Жука з правого флангу. Згодом голкіпер “Енергії” Андрій Пітуля парирував небезпечний удар Олександра Педяша.

У свою чергу нагоди зрівняти рахунок створювала молодь “Енергії”. Ярослав Квасній віддав точну передачу у штрафний майданчик, де Андрій Ременець намагався п'ятою перевести м'яч у ворота — трішки забракло влучності.

Пізніше той ж Андрій Ременець з лінії штрафного майданчика пробив над поперечиною, а Ярослав Квасній двічі небезпечно стріляв з дальної дистанції — спершу Олександр Сухов з труднощами перевів удар на кутовий, згодом м'яч пролетів трішки вище воріт.

Хороші моменти були і в Олега Легендзевича: в одному з епізодів він прорвався до воріт, але голкіпер киян не дозволив пробити влучно. Згодом після дального удару Олега Легендзевича м'яч просвистів біля стійки. Був і дальній постріл Олега Гасюка, який прийняв на себе воротар гостей.

В свою чергу Андрій Пітуля надійно зіграв після удару Віталія Дзюби. Ще одну небезпечну атаку киян завершував Орест Боргун, однак пробив повз ворота.

Тож на перерву команди пішли за мінімальної переваги “ХІТа”. У другому таймі львів'яни продовжили шукати щастя біля воріт суперників.

Олег Гасюк прокинув м'яч повз голкіпера киян, однак в останній момент Олександр Колесников розрядив ситуацію. Також небезпечно пробивав Олег Легендзевич після розіграшу стандарту — цього разу зреагував Олександр Сухов.

У ще одному епізоді в центрі уваги опинився Віталій Радевич: гравець “Енергії” та збірної України красиво пробив через себе, однак на заваді голу знову став воротар киян.

“ХІТ” також створював свої нагоди. Андрій Пітуля ліквідував загрозу після ударів Андрія Борсука, Ореста Боргуна, Олександра Педяша та Євгена Жука.

Все ж на 29 хвилині гостям вдалося збільшити перевагу: Орест Боргун переправив м'яч у ворота після дальної передачі Віталія Дзюби.

Енергетикам відступати було нікуди і "зелено-білі" не зупиняли атаки, в одному з моментів у лічених сантиметрах над поперечиною пробив Віталій Танський.

А за шість хвилин до завершення матчу Валерій Легчанов розпочав випускати п'ятим польовим Олега Легендзевича. Львів'яни притисли суперника до воріт, зокрема можна відзначити потужний дальній удар Степана Струка, який парирував голкіпер.

Однак на 39 хвилині Олександр Сухов зумів влучити у порожні ворота енергетиків. А ще за мить результативно завершив атаку киян Олександр Колесников і встановив остаточний рахунок у матчі.

Свій наступний поєдинок, який стане завершальним у сезоні, “Енергія” проведе наприкінці цього тижня в Івано-Франківську проти “Урагану”.

9 тур. Другий етап. 10 червня 2019 року. Екстра-ліга. Львів. ПС "Галичина"

“Енергія” (Львів) - “ХІТ” (Київ) — 0:4 (0:1)

Голи: Дзюба (6), Боргун (29), Сухов (39), Колесніков (39).

“Енергія”: Пітуля — Струк, Танський, Гасюк, Легендзевич, Радевич, Ковальчук, Ременець, Квасній, Тимців — Войтович, Грицків.

“ХІТ”: Сухов — І.Борсук, А.Борсук, Тменов, Колесников, Жук, Дзюба, Педяш, Боргун,  Чепорнюк — Іваняк.

Попередження: Легендзевич (25) — Колесников (22).

Арбітри: В. Дзюра (Рівне), В. Гарасимків (Ковель), Б. Кіндій (Розділ)

Хронометрист: А. Кузьмін (Львів)

Спостерігач арбітражу: С. Кравцов (Київ)

СК «Енергія»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ