Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Футзальна «Енергія» врятувалася у матчі з ХІТом

"Енергія" та "ХІТ" зіграли внічию 2:2 в Києві у матчі 5 туру Екстра-ліги. Львів'яни двічі поступались у цьому поєдинку, але проявили характер і зуміли зрівняти рахунок.

Господарі вийшли вперед вже на 2 хвилині матчу. Після подачі з кутового Микита Тменов влучно пробив з ходу з правого флангу.

Але вже за три хвилини енергетики вирівняли ситуацію. Олег Легендзевич пройшов суперника на лівому фланзі, віддав передачу у штрафний майданчик, яку результативно замкнув Віталій Ковальчук — 1:1.

Після обміну голами і надалі була рівна гра. Вийти вперед могли як гості, так і господарі.

Варто згадати небезпечні моменти у Віталія Радевича, Тараса Кузя, Олега Легендзевича. Тож у Олександра Сухова, який у першому таймі захищав ворота киян, було достатньо роботи.

Натомість можна відзначити хороші сейви голкіпера енергетиків Назара Войтовича після ударів Тменова, Дзюби, Педяша, Школьного, Боргуна.

За нічийного рахунку команди пішли на перерву. А після відпочинку першими забили кияни. На 25 хвилині відзначився Олександр Педяш з передачі Ореста Боргуна.

Згодом Сергій Журба мав хороший шанс, але після його удару м'яч струсонув поперечку і вилетів на майданчик.

Далі ситуація для львів'ян стала ще гіршою. За дванадцять хвилин другого тайму арбітр показав чотири жовті картки гравцям “Енергії” і команда вже мала у своєму пасиві п'ять фолів.

Звісно, такі рішення суддів викликали незгоду та незадоволення вболівальників “Енергії”. Ситуація ще більш наелектризувалась на 33 хвилині, коли після зіткнення з Віталієм Радевичем на паркеті опинився Ігор Борсук. Але в цьому епізоді арбітр показав жовту картку саме капітану “ХІТа”.

Мінімальна перевага киян продовжувала зберігатись попри хороші нагоди, створені обома командами. На вістрі атаки у “Енергії” були Віталій Радевич, Тарас Кузь, у господарів — Орест Боргун та Олександр Педяш. Після одного з прострілів у карну зону “ХІТа” львів'яни сигналізували, що була гра рукою, але свисток арбітра у цьому моменті промовчав.

Тож за три хвилини до завершення матчу Валерій Легчанов випустив п'ятим польовим Степана Струка. І це принесло результат.

На 38 хвилині Сергій Коваль зі штрафного віддав передачу Пелеху, Мар'ян в свою чергу відпасував у штрафний майданичик. А завершив атаку технічно і красиво Тарас Кузь: п'ятою відправив м'яч у ворота повз Євгена Іваняка — 2:2.

На останній хвилині Степан Струк ще раз вийшов на майданчик у ролі п'ятого польового гравця, але рахунок на табло до фінальної сирени вже не змінювався.

20 жовтня 2018 року. Екстра-ліга. 5 тур. Київ. СКА ЗСУ

“ХІТ” (Київ) - “Енергія” (Львів) — 2:2 (1:1)

Голи: Тменов (3), Педяш (25) — Ковальчук (5), Кузь (38).

“ХІТ”: Сухов (Іваняк) — І.Борсук, Чепорнюк, Тменов, Школьний, Журба, Боргун, Педяш, Дзюба, А.Борсук, Жук.

“Енергія”: Войтович — Коваль, Радевич, Легендзевич, Пелех, Струк, Кузь, Ковальчук, Писько — Пітуля, Ременець, Квасній.

Попередження: Школьний (17), І.Борсук (33), Дзюба (38) — Войтович (21), Легендзевич (28), Струк (30), Пелех (32).

Арбітри: О. Кухар (Кривий Ріг), А. Духан (Луганська обл.), Д. Каркаєв (Київ).

Хронометрист: А. Корзюк (Київ).

Спостерігач арбітражу: Ю. Воложенко (Харків).

СК "Енергія"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ