Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Футзальна «Енергія» вийшла у фінал плей-офф чемпіонату України

Львівська “Енергія” здобула перемогу з рахунком 8:4 над київським “ХІТом” у четвертому матчі півфінальної серії і вийшла у фінал, де зустрінеться з херсонським “Продексімом”.
НФК Ураган

Енергетики вдало розпочали поєдинок, відкривши рахунок вже на перших секундах. Віталій Радевич отримав передачу від Андрія Федюка і влучно пробив повз голкіпера гостей — 1:0.

Одразу ж львів'яни могли подвоїти перевагу: красиво у падінні пробивав Олег Легендзевич, але киян врятувала стійка воріт.

Крім цього, команди мали чимало інших нагод. Проте як на стартових хвилинах, так і до завершення поєдинку, неодноразово демонстрували свою майстерність голкіпери — Володимир Кардаш та Владислав Лисенко.

А на 8 хвилині “Енергія” забила вдруге. Класний прохід лівим флангом здійснив Степан Струк і віддав точну передачу на Андрія Федюка, який холоднокровно переправив м'яч у ворота — 2:0.

Далі у “ХІТа” вийшов п'ятим польовим Олександр Колесніков і цим скористались енергетики. На 14 хвилині Степан Струк влучив у порожні ворота і рахунок став 3:0.

Однак одразу ж кияни відновили інтригу: відзначився Олександр Педяш з передачі Микити Тменова — 3:1. За такого рахунку команди пішли на перерву.

Початок другого тайму теж був за львів'янами. На 22 хвилині Олег Гасюк отримав пас від Ярослава Писька і в очній дуелі переграв Олександра Колеснікова, який зайняв місце у воротах як п'ятий польовий — 4:1.

Якщо хтось з вболівальників подумав, що гру зроблено — той помилився. Розпочався справжній футзальний трилер.

На 30 хвилині Олександр Корнійчук, а на 32 хвилині Олександр Колесніков скорочують відставання до мінімуму — 4:3.

Тут вже енергетики змушені були вчергове проявити свій характер, “не поплисти”, а дочекатись свого шансу. І дочекались на 33 хвилині: кияни помилились в атаці, а Олег Легендзевич точно пробив у порожні ворота — 5:3.

“ХІТ” відповів результативно на тій же хвилині. Перший удар Олександра Педяша парирував Володимир Кардаш, однак з другої спроби він таки оформив дубль — 5:4.

Знову збільшили свою перевагу енергетики на 37 хвилині. І знову важливий м'яч, як і в попередніх поєдинках, забив Віталій Танський — він опинився в потрібний час у потрібному місці і головою переправив м'яч у ворота. Це 6:4.

Ще за дві хвилини вдруге відзначився Андрій Федюк, вразивши порожні ворота “ХІТа” — 7:4.

Одразу у львів'ян був ще один шанс відзначитись, адже арбітр призначив десятиметровий у ворота гостей за шостий командний фол. Дабл-пенальті пробивав голкіпер енергетиків Андрій Пітуля, однак Владислав Лисенко зумів парирувати його удар.

А крапку у матчі “Енергія” поставила на останніх секундах поєдинку. Ярослав Писько виборов м'яч у Ігоря Борсука, який виконував функції п'ятого польового, і відправив м'яч у ворота — 8:4.

Тож у чемпіонській серії “Енергія” зустрінеться, як і минуло сезону, з херсонським “Продексімом”. У суботу херсонці втретє здолали покровський “Титан”, цього разу вдома з рахунком 3:1, і вийшли у фінал. Відповідно, “ХІТ” зіграє з “Титаном” у матчах за бронзу.

22 квітня 2018 року. Екстра-ліга. Плей-оф. 1/2 фіналу. Четвертий матч. Львів. ПС “Галичина”

“Енергія” (Львів) – “ХІТ” (Київ) — 8:4 (3:1)

Рахунок у серії — 3:1

Голи: Радевич (1), Федюк (8, 39), Струк (14), Гасюк (22), Легендзевич (33), Танський (37), Писько (40) – Педяш (14, 33), Корнійчук (30), Колесников (32).

На 39-й хвилині Пітуля («Енергія») не реалізував 10-метровий.

“Енергія”: Кардаш, Пітуля, Войтович, — Федюк, Струк, Радевич, Легендзевич, Гасюк, Танський, Абрамчук, Писько, Стефанків — Коваль, Кузь.

“ХІТ”: Лисенко — І.Борсук, Чепорнюк, Журба, Педяш, Смоловик, Тменов, Корнійчук, Колесніков, Медвідь, Жук, Школьний, Кісельов — Коваленко.

Попередження: Легендзевич (28), Кардаш (30) – І.Борсук (27), Колесников (35).

Арбітри: О. Кухар (Кривий Ріг), А. Ноєв (Запоріжжя), О. Фесенко (Харків).

Хронометрист: Б. Кіндій (Розділ).

Спостерігач арбітражу: О. Банасько (Київська обл.).

СК «Енергія»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ