Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Футзальна «Енергія» здолала «Інбев/НПУ»

Львівська “Енергія” здолала вдома “ІнБев/НПУ” (Житомир/Київ) з рахунком 4:2 у матчі 12 туру Екстра-ліги.

Суперники розпочали поєдинок доволі жваво, хоча для обох команд це був перший матч у 2019 році після перерви у чемпіонаті.

На старті гри Тарас Кузь небезпечним ударом перевірив готовність голкіпера “ІнБев/НПУ” Віталія Бірова, а згодом вже воротар енергетиків Назар Войтович і каркас воріт врятували “зелено-білих” після удару Євгена Яблонька.

Команди “насідали” на ворота, адже завдання у кожної було лише одне — перемога. Тож у воротарів було предостатньо можливостей демонструвати свою майстерність.

На 12 хвилині львів'яни реалізували свою нагоду. Після помилки гостей на своїй половині майданчика Олег Легендзевич влучно пробив орієнтовно з десятиметрової позначки — 1:0!

Через три хвилини “Енергія” розвинула успіх. Дальній удар Тараса Кузя парирував Віталій Біров, але першим на добиванні опинився Віталій Ковальчук — 2:0!

Саме за такого рахунку команди пішли на перерву. Після відпочинку суперники заграли ще активніше. М'яч практично не затримувався у центрі майданчика, гольові моменти виникали регулярно біля обох воріт.

Аби збити атакувальний запал гостей наставник енергетиків Валерій Легчанов розпочав випускати п'ятим польовим Сергія Коваля.

І енергетики знову досягли успіху на 29 хвилині. Тарас Кузь скористався помикою суперників, заволодів м'ячем та реалізував вихід сам на сам — 3:0!

Цікавий футзал продовжувався, “ІнБев/НПУ” намагався врятувати матч, енергетики гостро відповідали, а за першої ж нагоди атакували вп'ятьох.

На 35 хвилині гостям вдалось скоротити розрив і повернути інтригу, скороставшись відсутністю воротаря. Ударом з центру майданчика відзначився Євген Смоловик — 3:1.

Тепер вже команда Валерія Директоренка атакувала вп'ятьох, у воротарській футболці на майданчик виходив Максим Чеберяк.

Але відзначились знову енергетики, розігравши комбінацію як по нотах на 39 хвилині. Степан Струк зі своєї половини майданчика віддав передачу на Олега Легендзевича, який відпасував у штрафний майданчик, а завершив атаку Сергій Коваль — 4:1!

Гості не здавались і зуміли забити ще раз на 40 хвилині. М'яч у свій актив записав Максим Войток — 4:2. Більше голів у цьому матчі не було.

Відзначимо, що на останній хвилині у складі енергетиків дебютували у Екстра-лізі одразу двоє гравців юнацької команди — Ярослав Квасній та Ігор Тимців.

Фінальна сирена зафіксувала перемогу “Енергії” і здобуття трьох очок у першому офіційному матчі в 2019 році. Львів'яни хоч і залишаються на п'ятому місці, але скоротили відставання від третьої позиції до двох балів.

12 тур. 12 січня 2019 року. Екстра-ліга. Львів. ПС “Галичина“

“Енергія” (Львів) - “ІнБев/НПУ” (Житомир/Київ) — 4:2 (2:0)

Голи: Легендзевич (12), Ковальчук (15), Кузь (29), Коваль (39) — Смоловик (35), Войток (40).

“Енергія”: Войтович — Струк, Кузь, Ковальчук, Коваль, Легендзевич, Пелех, Гасюк, Ременець, Квасній, Тимців — Пітуля, Грицків.

“ІнБев/НПУ”: Біров — Войток, Чеберяк, Смоловик, Карбула, Бакум, Яблонько, Мороховець, Директоренко, Івановський — Соколовський.

Попередження: Ковальчук (10).

Арбітри: С. Подворний, Д. Божко (обидва – Хмельницький), Я. Сторожук (Львів)

Хронометрист: В. Болізюк (Львів)

Спостерігач арбітражу: Ю. Веремчук (Рівне)

СК «Енергія»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ