Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

„Галичанка” готується до поєдинку з херсонською командою «Університет-Дніпрянка»

«Галичанка-ЛНУ» цього вікенду прийматиме вдома аутсайдера Суперліги України херсонську команду «Університет-Дніпрянка». У межах сьомого туру національного чемпіонату суперники проведуть два матчі у львівському ПС „Будівельник”. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі „Галичанки”.
 Херсонська гандбольна школа вважається головною постачальницею гравців у команди українського чемпіонату. «Галичанці» вона подарувала спортсменок, без яких сьогодні неможливо уявити львівську команду, зокрема, Реґіну Шимкуте, Вікторію Борщенко, а також Катерину Дяченко. Зоя Гордєєва і Юлія Барановська сьогодні є лідерами донецької «Дончанки». Зробив свій внесок херсонський гандбол і в олімпійську «бронзу» України. За національну збірну грали дві вихованки місцевої школи Анастасія Бородіна і Марина Вергелюк.
Перша в цьому сезоні зустріч суперників завершилася переконливою перемогою «Галичанки». У Києві під час роз’їзного туру львівська команда розгромила підопічних заслуженого тренера України Михайла Мілославського - 28:13. Проте перевага галицьких гандболісток не завжди була такою переконливою. Колись вони із напругою та хвилюванням очікували зустрічей із «Дніпрянкою». Боротьба між суперниками йшла м’яч у м’яч, львівські гандболістки зазвичай вигравали, але з невеликою перевагою. Щоправда, тоді наша команда була в гіршому технічно-тактичному стані, як відзначає головний тренер «Галичанки» Валерія Тищенко. Львівська команда відтоді стала набагато сильнішою, зросли в класі молоді гравці, з’явилися дві білоруські легіонерки. «Дніпрянка» ж навпаки втратила кількох провідних гравців і тепер пасе задніх в чемпіонаті, посідаючи друге місце з кінця турнірної таблиці. В активі херсонського клубу всього вісім очок, за три перемоги над останньою командою першості тернопільським «Економ-Університетом», а також за дві нічиї зі «Спартаком» і «Податковою Академією».
Валерія Тищенко, головний тренер СК «Галичанка-ЛНУ», зазначила: „Я не ставлю якихось особливих завдань на матчі з «Дніпрянкою». Єдина, за ким потрібно буде уважно стежити на майданчику, лівша Юлія Снопова. Її час від часу залучають до національної збірної України. Нашій команді необхідно психологічно відновитися після поразки в попередньому турі «Мотору». Тож налаштовую гравців, щоб вони грали у своє задоволення і просто демонстрували свою майстерність. Можливо, випробую в дії когось із молодих гандболісток «Галичанки 2». Ми зараз знижуємо обсяг навантажень. Попереду в команди десятиденний збір в польському Пшеворську”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ