Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Галицька митниця Держмитслужби передала до Львівської галереї мистецтв цінну ікону

За рішенням Експертно-фондової ради з питань безоплатного передавання вилучених або конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави, для постійного зберігання до Львівської національної галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького передано ікону, вилучену під час спроби незаконного переміщення через митний кордон України.
фото - пресслужба Галицької митниці
фото - пресслужба Галицької митниці
фото - пресслужба Галицької митниці
фото - пресслужба Галицької митниці

Про це інформує пресслужба Галицької митниці.

Ікону «Богородиця з дитям»  вилучили  у  жовтні 2016 року. Її пересилали зі США  в  Україну. У декларації вказали, що пересилають канцелярські товари. 

Згідно з оцінками експертів, ікона датується 1864 роком, робота невідомого художника. Її вартість 20 тис. Євро (без оцінки вартості окладу зі срібла та каміння).

Передаючи ікону представнику галереї, в.о. начальника Галицької митниці Андрій Колобродов зазначив: «Ікони є не лише художніми творами живопису, а й духовним надбанням народу. Отже, повинні служити громаді, задовольняти її культурні та духовні потреби. До речі, ця ікона є найціннішою серед тих, які працівники Галицької митниці вилучили за останні роки. Переконаний, що працівники галереї вживуть усіх необхідних реставраційних заходів для відновлення ікони, і в майбутньому вона посяде достойне місце серед інших творів мистецтва та буде доступною для відвідувачів».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ