Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Галицька райадміністрація звертатиметься до суду з вимогою закрити Галицький ринок

Галицька районна адміністрація в понеділок звернеться до суду про припинення діяльності Галицького ринку. Підставою для позовної заяви є неналежне оформлення документів для діяльності ринку. Про це сьогодні на відкритті Галицького ринку заявила голова Галицької райадміністрації Ірина Маруняк.
„На сьогодні будинок на площі Соборній, 15 визнаний аварійним і загрожує обвалом. Він був визнаний аварійним ще у 2002 році, і це питання на сьогодні не знято. Є припис управління надзвичайних ситуацій про усунення порушень щодо цивільного захисту населення і територій, де зазначено і чітко вказано: „Директору ринку „Галицький” Володимиру Путасу відтермінувати відкриття торгових місць на ринку „Галицький” до з’ясування обставин щодо зняття загрози для людей через можливе руйнування аварійного будинку”. Я б хотіла, щоб львів’яни з порозумінням поставилися до ситуації, яка склалася щодо „Галицького” ринку, оскільки на сьогодні питання щодо зняття аварійності даного будинку не вирішене”, – зазначила Ірина Маруняк.
За словами голови Галицької райадміністрації проводиться робота з відповідними службами, щоб закрити ринок, оскільки в керівництва ринку немає дозволу на проведення торговельної діяльності. Зокрема, скеровано листи в прокуратуру міста в санстанцію, у пожежну службу, триває перевірка відповідними службами управління внутрішніх справ.
„Це не означає, що люди втратять роботу, проте ринок повинен бути відкритий згідно з нормами закону, а документи повинні бути оформлені належним чином. Вчора і сьогодні була проведена розмова з Юрієм Путасом про відтермінування відкриття ринку. Ми пропонували до місяця часу для того, щоб попрацювала експертна група і визначила, чи будинок надалі знаходиться в аварійному стані, оскільки його визнали аварійним ще у 2002 році, а на сьогодні певні роботи з реконструкції таки зроблено. Нам потрібен офіційний висновок фахівців для того, щоб виконавчий комітет визнав його неаварійним і ринок зміг нормально функціонувати”, – розповіла Ірина Маруняк.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ