Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Гандбольна «Галичанка» - володар Кубка України

Гандболістки львівської «Галичанки» зуміли зробити золотий дубль у цьому сезоні. Після офіційного завоювання золотих медалей жіночої Суперліги львівська команда зуміла виграти перший в історії українського гандболу розіграш Кубка України. У фіналі турніру, що відбувся в Городенці на Івано-Франківщині, «Галичанка» з рахунком 32:21 обіграла головного суперника у цьому сезоні ужгородські «Карпати».

У матчі за третє місце херсонська «Дніпрянка» з рахунком 32:19 обіграла миколаївський «Реал».

Фінальний поєдинок Кубка України ще раз усім довів, що «Галичанка» на даному своєму етапі є на голову сильнішою, аніж усі інші українські команди. На увесь матч проти львівської команди не вистачило ні херсонської «Дніпрянки», ні ужгородських «Карпат». До слова, «Галичанка» обіграла «Дніпрянку» у півфіналі турніру з рахунком 31:25.

У фінальному поєдинку «Галичанка» лише дозволила «Карпатам» відрити рахунок у матчі. Втім, потужний старт львівської команди таки заставив в гру втрутитися ужгородців Бориса Петровського. «Карпатам» хоч і вдалося дещо вирівняти гру, але на рівних боротися проти «Галичанки» увесь матч їм не вдалося. Фінальна сирена зафіксувала переконливу перемогу команди зі Львова з рахунком 32:21.

Найкращим гравцем турніру стала розігруюча «Галичанки» Наталя Туркало. Від організаторів турніру, який провели турнір на високому рівні, вони отримала красень-кубок, як індивідуальний приз. Натомість від організаторів турніру капітан «Галичанки» Леся Смолінг у рідному для себе залі в Городенці разом з командою над головами підняла Кубок України та приміряла золоті медалі. «Галичанці» у цьому сезоні в Україні вдалося виграти все – і чемпіонат, і національний кубок.

Кубок України. Фінал

«Галичанка» (Львів) - «Карпати» (Ужгород) 32:21 (16:11)

Судді  І. Ткачук/Т. Ракитина (Київ).

Галичанка: Гілязетдінова, Галдун; Сабова 6, Туркало 5, Парандій 4, Коновалова 4, Маркевич 4, Савчин 2, Воловник 2, Смолінг 2, Дорожівська 1, Косміна, Баранович, Стрюкова, Василяка, Давидянц.

Тренери: Тетяна Штефан та Віталій Надич. 

Карпати: Яблонська, Воронько; Лєбєдєва 6, Лезінська 4, Цубина 2, Мелекесцева 2, Мигович 2, Компанієць 2, Косик 1, Готра 1, Каганець  1, Гичка, Петровська, Чундак, Шмітко.

Головний тренер - Борис Петровський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ