Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Гауляйтера окупаційної "влади" Запорізької області Балицького підозрюють у використанні дітей для проросійських акцій

Колишнього депутата й гауляйтера окупаційної "адміністрації" Запорізької області Євгена Балицького підозрюють у використанні дітей для проросійських акцій.

Про це повідомляє пресслужба Запорізької обласної прокуратури.

За даними слідства, у період з липня 2022 року по березень 2024 року колишній посадовець, будучи депутатом Запорізької обласної ради 8 скликання, на тимчасово окупованій території обіймав посади "председателя военно-гражданской администрации Запорожской области", "временно исполняющего обязанности губернатора Запорожской области" та "губернатора Запорожской области". 

Спільно з місцевим "министром молодежной политики" та керівником одного з молодіжних рухів, створених окупаційною владою, Антоном Тицьким він організовував та проводив заходи політичного характеру для підтримки держави-агресора та її окупаційної адміністрації.

"Також вони організували кадровий конкурс "Лидеры возрождения. Запорожская область", публічні заходи інформаційно-політичного характеру "Первый окружной молодежный образовательный форум Запорожской области "Юг Молодой" та "Всероссийский молодежный образовательний форум "Юг Молодой", "Всемирный фестиваль молодежи в 2024 году" та "Азовский экологический форум", в яких брали активну участь", - встановило розслідування.

Крім того, у зазначений період, з метою охоплення якнайбільшої кількості дітей та молоді з тимчасово окупованої території та залучення їх до політичних заходів, вони здійснювали інформаційну діяльність, спрямовану на підтримку окупаційної влади та держави-агресора, уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України. Для цього створювали та поширювали інформацію про ці заходи через медіаресурси, створені ними особисто та окупаційною адміністрацією.

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури депутату Запорізької обласної ради 8 скликання від забороненої проросійської політичної партії повідомлено про підозру за фактом організації та проведення, за попередньою змовою групою осіб, заходів політичного характеру у співпраці з державою-агресором та його окупаційною адміністрацією (ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідка. Євген Балицький є колишнім депутатом Верховної Ради України, якого після повномасштабного військового вторгнення РФ на територію України було призначено так званим губернатором Запорізької області. На своїй "посаді" він активно співпрацює з Росією, зокрема, займався організацією так званого референдуму про приєднання Запорізької області до РФ, а станом на сьогодні курує виселення проукраїнських жителів Запоріжжя з власних осель, незаконним продажем їхнього нерухомого майна, а також поширює в ЗМІ проросійську пропаганду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ