Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Газ буде. Україна і Росія домовилися

Україна і Росія досягли принципової згоди щодо транзиту російського газу через територію України до Європи з 1 січня 2020 року.

Про це заявив віце-президент Європейської комісії з Енергетичного союзу Марош Шефчович на брифінгу за підсумками тристоронніх газових переговорів в Берліні увечері 19 грудня. Деталі домовленостей будуть відомі пізніше зазначає BBC.

Чинний контракт щодо транзиту російського газу українською територією, підписаний 10 років тому, закінчується 1 січня 2020 року.

"Це був дуже довгий день і довгі переговори. Я хотів би подякувати міністру енергетики Німеччини, за допомогу в досягненні принципової домовленості", - сказав Марош Шефчович у Берліні. Газові переговори у столиці Німеччини тривали понад сім годин.

При цьому він зазначив, що деталі будуть відомі пізніше, після обговорення питання газу у Києві та Москві і схвалення деталей перед офіційним підписанням договору про транзит.

20 грудня, у п'ятницю, тристоронні газові переговори продовжаться в Мінську, повідомляє Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища України. Єврокомісія братиме участь у них в онлайн режимі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ