Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Гелікоптер для аеромедичної евакуації прилетів на Львівщину: що відомо

1 жовтня о 16:00 на аеродром "Черляни", що на Львівщині, гелікоптер для аеромедичної евакуації, який належить Національній поліції.

Про це інформує "Суспільне".

Після приземлення, обладнання у гелікоптері для аеромедичної евакуації оглянув лікар невідкладних станів Володимир Ананевич. Зокрема, він зазначив:

"Кардинальне значення має час госпіталізації пацієнта і час надання медичної допомоги. Фактично, іде мова не про обладнання, а про час транспортування пацієнта. Пацієнт завжди в зоні ризику в плані погіршення свого стану і потребує негайної доставки до закладу охорони здоров’я, який може забезпечити йому відповідне лікування".

Пілот Фархот Расулов каже, що цей гелікоптер може літати та приземлитися всюди, в тому числі й на воді, якщо є додаткове обладнання.

"Є деякі обмеження до ухилу майданчику, тобто ми не можемо сісти на кривий майданчик. А так, загалом, якщо в нас є майданчик 20 на 50 ми можемо сісти, чи це буде город чийсь чи стадіон – це неважливо", – каже пілот Фархот Расулов.

До кінця цього року на цей проєкт виділили приблизно 15 мільйонів гривень. Його фінансує поліція спільно із Міністерством охорони здоров’я. 

Керівник екстреної медичної допомоги Львівщини Андрій Васько зазначив:

"Одна льотна година вартує орієнтовно 40 тисяч гривень. Ще є технічні затрати, які стосуються періодичного обслуговування, сервісу вертольоту і так далі, але це повністю стосується затрат поліції. В межах даного проєкту будуть евакуйовувати, здійснювати аеромедичну евакуацію пацієнтів в критичних станах: пацієнтів після ДТП, з гострим мозковим інсультом, гострим станом інфаркту, з різними травмами".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ