Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Генерал США висміяв «досягнення» росії в Україні

Колишній командувач армії США в Європі Бен Годжес заявив, що «російський флот – відстій, повітряні сили – відстій, а втрати становлять пів мільйона солдатів».
Фото - посольство США в Україні

Про це пише Business Insider.

Годжес не пояснив, звідки взяв статистику втрат рф у живій силі в Україні. Видання зазначає, що поточні оцінки щодо кількості росіян, вбитих або поранених від 2022 року, варіюються від 315 тис., за даними на одного високопосадовця у галузі оборони США, до трохи більше 400 тис., за даними Міноборони України.

При цьому ще минулого місяця міноборони Британії припустило, що росія крокує до втрати пів мільйона бійців до кінця року.

Видання звернуло увагу на те, що слова Годжеса пролунали на тлі захоплення росіянами Авдіївки, що коштувало їм втрат у понад 400 танків, а також багато тисяч солдатів.

Та попри жорсткі бої в Україні, Годжес вважає, що навколо цієї війни «забагато негативізму». Також він наголосив, що Заходу потрібно «розмазати» росію, захищаючи молоду українську демократію.

«Після 10 років у росії були всі переваги, і вони досі окупували лише 18% території України», – сказав Годжес, маючи на увазі не лише повномасштабне вторгнення 2022 року, але й анексію Криму та війну на Донбасі від 2014 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ