Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Геннадій Зубко відзначив кращі практики місцевого самоврядування

Як повідомили у прес-службі Віце-прем’єр-міністра України, Геннадій Зубко відзначив кращі практики місцевого самоврядування

Конкурс "Кращі практики місцевого самоврядування", який ми проводимо п’ятий рік поспіль з Радою Європи, має стати трендом для кожної громади. Саме завдяки таким проектам формується лідерство і українці відчувають якісні зміни на місцях. На цьому під час нагородження переможців конкурсу "Кращі практики місцевого самоврядування" наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

"Я вітаю наших 34 фіналістів конкурсу, яким вдалось продемонструвати і втілити в життя кращі проекти. Переконаний, за ними майбутнє, перемога за такими громадами і такими лідерами, які сьогодні ефективно очолюють громади, а завтра прийдуть в органи державної влади. І досвід реалізації реформи на місцях буде успішно працювати на рівні держави", – підкреслив Геннадій Зубко.

Претенденти на відзнаки Мінрегіону та Ради Європи – 34 органи місцевого самоврядування, з них: обласні ради – 3, районні ради – 5, міські ради – 12, сільські ради – 1, селищні ради – 2, сільські, селищні, міські ради об’єднаних територіальних громад – 11. У 2018 році серед 34 фіналістів 20 уже були призерами конкурсу в 2014-2018 роках. Це очільники громад, які щороку визначають для себе завдання бути кращими, піднімають планку вимог, долають рубіж і знову продукують амбітні та грандіозні проекти, реалізують їх, змінюючи життя в громадах на краще.

Віце-прем’єр-міністр окремо зупинився на критеріях, за якими відбувається оцінювання конкурсантів. Це інноваційність, креативність або найкращі приклади щодо прозорості, залучення жінок і розвиток інфраструктури. "Тому громада повинна бути успішною і демонструвати ефективні рішення і кращі практики в усіх сферах. І Рада Європи допомагатиме це робити. Більше того, вона буде супроводжувати громади і допомагати, надаючи найкращий досвід європейських країн", – зазначив Геннадій Зубко.

Теми конкурсу 2018 року: "Практики розвитку регіонів та громад, засновані на власних стратегіях і ресурсах", "Формування безпечного життєвого середовища", "Інклюзивність регіонального та місцевого розвитку".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ