Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Гладковському повідомили про підозру

18 жовтня 2019 року колишньому першому заступнику секретаря Ради Національної безпеки та оборони, затриманому детективами НАБУ 17 жовтня, повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем та недекларуванні статків. Про це інформують у прес-службі НАБУ.

НАБУ затримало Гладковського

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч.2 ст. 364 та ст.366-1 Кримінального кодексу України. Повідомлення про підозру погодив керівник САП.

Слідство встановило, що експосадовець використав надану йому владу і службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди структурою, в якій він є кінцевим власником, а саме — ПАТ ʺАвтомобільна компанія ʺБогдан Моторсʺ. Зокрема, слідство вважає, що експерший заступник секретаря РНБО забезпечив включення до державного оборонного замовлення та подальшу закупівлю коштом державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами в дочірнього підприємства ʺАвтоскладальний завод №2ʺ, що входить до складу ПАТ ʺАвтомобільна компанія ʺБогдан Моторсʺ. Внаслідок таких дій державі завдано понад 10,62 млн грн збитків.

Крім того, детективи НАБУ встановили, що колишній посадовець не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі Києва, про які йому було достовірно відомо. Йдеться про доходи у розмірі: 54 тис. дол. США (за 2016 рік), 63 тис. дол. США (за 2017 рік) та 47,5 тис. дол. США (за 2018 рік).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ