Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Глава УГКЦ завершив душпастирський візит до Західної Європи

20 січня 2007 року завершився душпастирський візит Глави УГКЦ Блаженнішого Любомира, Верховного Архиєпископа Києво-Галицького, до Західної Європи. За шість днів свого перебування за кордоном Глава УГКЦ відвідав Рим та Мюнхен. Ключовим моментом відвідин стала Архиєрейська Божественна Літургія та Велике йорданське водосвяття у Прокатедральному соборі Святої Софії – Премудрості Божої у Римі з нагоди празника Богоявлення Господнього. Про це «Гал-info» повідомили у департаменті інформації УГКЦ.
 Собор Святої Софії є титулярним храмом Блаженнішого Любомира, як кардинала Католицької Церкви (кожний кардинал під час обрання отримує один із храмів у Римі, як титулярний) і тому з душпастирських мотивів Глава УГКЦ вважав за необхідне у день Богоявлення відслужити у ньому Літургію.
У проповіді Предстоятель УГКЦ звернувся вірних, зокрема, до українських заробітчан із словами підтримки та заохочення. Блаженніший Любомир говорив про єдність у молитві, адже заробітчани моляться за тих, хто залишився вдома, а їхні родичі моляться за них. У такий спосіб, на думку проповідника, твориться духовна єдність як окремої родини, так і цілої Церкви.
Крім богослужінь, у Римі Верховний Архиєпископ Києво-Галицький провів декілька робочих зустрічей у Ватикані з представниками курії Римської Апостольської столиці.
У Мюнхені Глава УГКЦ перебував 17 січня. У цей день Блаженніший Любомир взяв участь в Академічному акті Українського вільного університету (УВУ). У своєму вітальному слові Предстоятель нашої Церкви зокрема наголосив, що головне завдання УВУ сьогодні, ідентичне із завданням подібних навчальних закладів – пошук і осмислення християнського коріння Європи.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ