Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Глави МЗС Британії та Китаю обговорили війну в Україні

Міністри закордонних справ Великої Британії та Китаю Джеймс Клеверлі та Ван Ї у Пекіні обговорили російсько-українську війну та шляхи її врегулювання.

Про це повідомили у МЗС Великої Британії.

Зазначається, що Клеверлі виклав позицію Лондона щодо ключових геополітичних питань, включаючи конфлікт в Україні, ситуацію в Північній Кореї та нерозповсюдження ядерної зброї.

Він також вказав на зловмисну кіберактивність Китаю, утиски Пекіном прав і свобод у Гонконгу та стурбованість Лондона масовими ув’язненнями уйгурського народу в Сіньцзяні

Стосовно тайванського питання Клеверлі наголосив на важливості для міжнародної спільноти миру та стабільності в Тайванській протоці і закликав китайську сторону негайно скасувати санкції проти своїх колег по парламенту, накладені Пекіном за їхні поїздки на Тайвань.

Як повідомили в МЗС КНР Ван і Клеверлі обмінялися думками щодо міжнародних і регіональних питань, таких, як "криза в Україні" та ядерна проблема Корейського півострова.

Міністри також обговорили британсько-китайські відносини і тайванське питання. Ван виклав позицію Пекіна стосовно тайванського питання, підкресливши, що незалежність Тайваню несумісна зі стабільністю в Тайванській протоці, та закликав Велику Британію  поважати основні інтереси Китаю та політику одного Китаю.

За інформацією МЗС Китаю, Клеверлі запевнив, що позиція британського уряду стосовно Тайваню не змінилася і Лондон продовжує дотримуватися політики одного Китаю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ