Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Голова Держенергоефективності взяв участь у водневій виставці "Hydrogen + Fuel Cells Europe"

У м. Ганновер (Німеччина) у складі української делегації Голова Держенергоефективності Сергій Савчук взяв участь у найбільшій водневій та енергетичній виставці Європи ʺHydrogen + Fuel Cells Europeʺ, - інформує Держагентство з енергоефективності та енергозбереження України.

Виставка об’єднала понад 150 профільних компаній із 20 країн світу та стала об’єктом уваги десятків тисяч відвідувачів.

На такому масштабному заході також представлено Україну. Зокрема, окремий інформаційний стенд підготували Українська воднева рада та Європейська воднева асоціація ʺHydrogen Europeʺ.

Тож українська делегація ознайомилася із водневими інноваціями у різних галузях та перевагами авто із водневими генераторами.

Зі свого боку іншим учасникам виставки презентовано:

  • здобутки України у відновлюваній енергетиці;

  • значний інвестиційний та технологічний потенціал цієї сфери;

  • проект дорожньої карти розвитку водневої енергетики, розроблений Українською водневою радою та Інститутом відновлюваної енергетики НАН України.

Загалом вже на виставці можливості впровадження водневих технологій в Україні С. Савчук обговорив із представниками потужних іноземних компаній: ʺAsahiKasei Europe GmbHʺ, ʺAREVA H2Genʺ, ʺHyGearʺ, ʺNel Hydrogen Solutionsʺ та іншими.

Міжнародні гравці ринку переконані, що за воднем – майбутній розвиток енергетики у світі. Адже швидкий перехід країн на ʺчистіʺ джерела енергії потребує балансуючих потужностей. Саме водень має найбільший енергетичний вміст будь-якого палива і може бути ефективним для акумуляції енергії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ