Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Голова ДПСУ розповів про реформи, які проходять у відомстві

Сьогодні, 24 грудня, під час відкриття нового відділення інспекторів прикордонної служби на Вінниччині Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко розповів про реформи, які проходять у прикордонному відомстві та зауважив, що наразі служба проходить оптимізацію штатної структури і вже підійшла до скорочення 4 регіональних управлінь, - інформує прес-службі ДПСУ.
Фото: ДПСУ

Також він розповів про перспективу переходу на трирівневу систему управління, що дасть можливість посилити підрозділи охорони державного кордону.

ʺУ нас зменшиться кількість управлінських ланок, і збільшиться кількість людей, які щодня заступають на охорону державного кордону кордонʺ, - зазначив керівник прикордонного відомства.

Голова служби констатував, що удосконалюється прикордонне законодавство, нарощується охорона та інженерно-технічне облаштування кордону. Зокрема, завдяки міжурядовій угоді з Францією Морська охорона отримає 20 нових кораблів, а вже 30 грудня очікується два із 24 перших сучасних патрульних вертольотів, які мають поповнити авіаційний парк ДПСУ.

ʺЦе дасть можливість більш ефективно, оперативно реагувати на зміни в обстановці, забезпечувати евакуацію особового складу в різних умовахʺ, - сказав Сергій Дейнеко. 

Також, за його словами, кардинально змінюються підходи до роботи з персоналом. ʺГоловне, щоб прикордонник відчував себе людиною та відчував турботу і захист державиʺ, - наголосив Голова служби.

Він також зауважив, що в ДПСУ наразі реалізується відомча антикорупційна програма, проекти ʺНове обличчя кордонуʺ та ʺНове обличчя керівного складуʺ та висловив задоволення проведенням другого етапу відбору на посади керівників начальників загонів та наголосив, що незабаром таким чином будуть обиратися і керівники оперативно-розшукових підрозділів, керівники по роботі з особовим складом, начальники відділів прикордонної служби. На всіх щаблях військового управління буде конкурсний відбір.

Сергій Дейнеко також акцентував увагу на двох основних завданнях, які поставлені прикордонникам українським суспільством та Президентом України -  ліквідувати контрабандну діяльність і викорінити  корупцію у Держприкордонслужбі.

ʺМрію про те, що незабаром дійсно прийдуть часи, коли прикордонник буде пишатися службою у ДПСУ, що прикордонник знов буде асоціюватися, насамперед, з відданістю державі, з патріотизмом, з найкращими якостями, які притаманні захисникам кордонів. І тому недарма ми на наступний рік обрали  гасло ʺперші з честюʺ. Я дійсно хочу, щоб в цій державі прикордонник був перший, і був із честюʺ, –  сказав очільник прикордонного відомства Сергій Дейнеко.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, українська діаспора в США підтримує наміри з реформування СБУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ