Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Голова кіберполіції України попередив про масштабну атаку російських хакерів

Хакери з Росії заражають українські компанії шкідливими програмами, щоб створити так звані «backdoors» для масштабного скоординованого удару, - Громадське.

Про це повідомив глава кіберполіції України Сергій Демедюк.

За його словами, хакери інфікують компанії у різних галузях, зокрема банки або підприємства енергетичної інфраструктури.

«Структура шкідливого програмного забезпечення свідчить про те, що люди, які стоять за ним, хочуть активувати його в певний день», — сказав Демедюк.

Він додав, що українська кіберполіції співпрацює з іноземними агентствами для виявлення хакерів. Водночас Демедюк не назвав ці агентства.

«Аналіз вже виявленого шкідливого програмного забезпечення і цілеспрямованість їх атак на Україну дають підставу припускати, що все це робиться під якийсь конкретний день», — сказав він.

Нагадаємо, 27 червня минулого року комп'ютерний вірус-вимагач атакував українські банки, державні та приватні підприємства, медіа, державні відомства. Атака переросла у масштабну і торкнулась інформаційних систем у багатьох країнах світу.

Також повідомлялося, що вірус-вимагач уразив комп’ютери підприємств Європи та США.

У кіберполіції заявили, що вірус Ransom: Win32 / Petya поширювався за допомогою бухгалтерського програмного забезпечення M.E.Doc, розробленого в Україні.

Фахівці з кібербезпеки заявляли, що вірус Petya насправді лише маскується під здирника, і був створений, щоб одразу видаляти всі дані з комп'ютера.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ