Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

ВАКС конфіскував активи російського олігарха Усманова на понад ₴2 мільярди

Міністерство юстиції здобуло перемогу у ВАКС: активи Усманова на понад 2 млрд грн стягнуто на користь держави!

Вищий антикорупційний суд конфіскував активи російського олігарха Алішера Усманова та його бізнес-партнерів на суму в понад 2 мільярди гривень.

Про це повідомила заступниця міністра юстиції Інна Богатих.

«Міністерство юстиції здобуло перемогу у ВАКС: активи Усманова на понад 2 млрд грн стягнуто на користь держави! 25 вересня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) задовольнив позов Міністерства юстиції до російського олігарха Алішера Усманова та його бізнес-партнерів родини Скоч та Стрешинського, постановивши стягнути їх активи на користь держави», - повідомила Богатих.

Вона зазначила, що Усманов — один із найвпливовіших бізнесменів росії, засновник Групи «USM». Спільно з партнерами Андрієм Скочем, Володимиром Скочем, Варварою Скоч та Володимиром Стершинським Усманов має вирішальний вплив на діяльність стратегічних галузей російської економіки: металургію, гірничодобувну промисловість, телекомунікаційний сектор та цифрові технології.

Так, за рішенням ВАКС у дохід держави стягнуто залізорудну продукцію обсягом понад 165 тисяч тонн (орієнтовна вартість - понад 2 млрд грн) та 100% статутного капіталу ТОВ «Петер-Сервіс Україна» — IT-компанії, яка раніше була під контролем Усманова.

«Стягнення активів Усманова та інших прибічників Кремля є маленьким, але черговим і системним кроком для відновлення справедливості та отримання відшкодування шкоди за рахунок тих, хто разом з політичним керівництвом рф відповідальний за агресію проти України. Триває строк на апеляцію. Докладемо всіх зусиль щоб втримати рішення 1ї інстанції в силі», - наголосила заступниця міністра юстиції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ