Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Голова Волинської ОДА провів нараду щодо стану будівництва доріг на Волині

Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
1/2
Голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко провів нараду щодо стану будівництва доріг на Волині. Про це повідомили 30 березня а-інфо у пресслужбі Волинської ОДА.

Незабаром на повну потужність стартує ремонтно-будівельний сезон на волинських дорогах. Тож голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко 29 березня 2021 року провів робочу нараду із керівниками структур, що відповідають в області за ремонт доріг місцевого та державного значення, аби обговорити плани та графіки робіт на поточний рік.

Зокрема у зустрічі взяли участь керівник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак та директорка ДП «Служба місцевих автомобільних доріг Волинської області» Оксана Грицюк.

Як розповів начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак, станом на березень на дороги державного значення для Волині постановою Уряду передбачено 678 млн грн. Однак зазначив, що це не остаточне фінансування, і його можуть збільшити.

Нині ж на усіх об’єктах, фінансування на які виділено вже постановою, то готовність до безпосереднього виконання робіт складає близько 100 %, адже усі підготовчі та тендерні процедури виконані.

Для прикладу, днями, за словами Анатолія Посполітака, оголосять тендер на будівництво дороги від с.Крупа до кордону Рівненської області.

Також керівник Служби автодоріг у Волинській області розповів, що є у планах зробити об’їзну дорогу (через Ратнівський напрямок) навколо Ковеля, аби транзитний транспорт не рухався через місто, а також завершити об’їзну Луцька.

Щодо доріг місцевого значення, які знаходяться віданні Волинської ОДА, то тут також вже є затверджений розпорядженням голови перелік шляхів, що ремонтуватимуть цьогоріч. Зокрема мова про перехідні з минулого року об’єкти, на які спрямують 602 млн 799 тис. грн. Разом із цим, додатково відремонтують ряд доріг на залишки невикористаних коштів, що складають близько 80 млн грн.

На сьогодні на 6-ти із 13-ти об’єктів капітального будівництва вже розпочалися роботи. Нагадаємо, із загальної суми на дороги місцевого значення – на будівництво, ремонт та реконструкцію доріг спрямують 361 млн грн, на поточний середній ремонт – 30 млн грн, на поточний дрібний та експлуатацію – 90 млн грн. Кошторис в розрізі 30 млн грн піде на ремонт мостів.

Так, нині, за словами директорки ДП «Служба місцевих автомобільних доріг Волинської області» Оксани Грицюк, оголошено два тендери на мости у Володимир-Волинському та Ковельському районах.

«Головне, аби ремонт доріг в області відбувався вчасно та на совість. Тому триматиму це на контролі, щоби усі кошти були освоєні, а дороги - якісними. Прошу активно працювати у цьому напрямку», - сказав на завершення зустрічі голова ОДА Юрій Погуляйко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ