Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Головного міграційника Львівщини засудили на 5 років

Начальника головного управління Державної міграційної служби (ДМС) України у Львівській області Олександра Погорецького та колишнього його першого заступника Ореста Барана засуджено до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Про це свідчить вирок Галицького районного суду міста Львова від 5 грудня 2015 року. Про це повідомили "Наші гроші".

За даними слідства, у 2014 році Погорецький та Баран вимагали хабарі від керівників Самбірського, Миколаївського та Перемишлянського підрозділів ГУ ДМС України у Львівській області.

За $3 тис вони обіцяли не звільняти підлеглих, а за 1500- 5000 грн. кожного місяця – не створювати їм перешкод у службовій діяльності. Зокрема, Погорецький та Баран запевнили, що за щомісячні хабарі не будуть їх безпідставно перевіряти, незаконно притягувати до дисциплінарної відповідальності, і будуть ставитись до них лояльно.

Слідство встановило, що завідувач Перемишлянського районного сектору ГУ ДМС України у Львівській області тричі надав Погорецькому та Барану неправомірну вигоду на загальну суму 4 тис грн., а після передачі через посередника хабара у розмірі $2 тис керівник обласної міграційної служби та його заступник були затримані.

Обвинувачувані у суді своєї вини не визнали. Зокрема, Погорецький розповів, що його підлеглі вчинили провокацію, щоб усунути його з посади, на якій хотіли бачити іншу людину.

Втім, суд визнав Погорецького та Барана винними і засудив їх до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією всього майна та з позбавленням права обіймати посади на три роки. Суд також позбавив Погорецького  8 рангу 4 категорії державного службовця, а Барана – 10 рангу 5 категорії держслужбовця.

Наразі керівник обласної міграційної служби та його заступник знаходяться на свободі. За них була внесена застава, яка буде діяти до набрання вироком законної сили.

Даних про апеляційне оскарження вироку у реєстрі поки немає. Вирок вступає в силу після розгляду апеляції, або пропуску 30-денного строку оскарження з боку засудженого після вироку першої інстанції 5 грудня.

Раніше ЗМІ повідомляли, що у березні 2015 року Погорецький за рішенням суду був відстронений від посади начальника головного обласного управління Державної міграційної служби України, а у червні 2016 року Львівський окружний адмінсуд поновив його на посаді.

nashigroshi.org

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ