Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В міграційній службі розповіли скільки іноземців отримали українське громадянство минулого року

Як повідомили Гал-інфо в головному управлінні ДМС у Львівській області, попри ризики, пов'язані з військовою агресією, іноземні громадяни продовжують приїжджати та оформлювати документи, набуваючи статусу резидента України.

Підкреслимо, що територіальна належність іноземців, які мають наміри залишитись в нашій країні на законних підставах, практично не змінилась. Як у 2021 році, так і в 2023-му Україна, переважно, приймає громадян з Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Ізраїлю, Грузії, Республіки Молдова, Італії, Лівану, Німеччини, Польщі, Туреччини та росії.

Але слід зазначити, що майже вдвічі збільшилась кількість іноземців з Азербайджану, Вірменії, США, тоді як вдвічі зменшилась - з Ізраїлю, Італії, Грузії та росії, а втричі - з Італії, Лівану, Німеччини.

Незмінною залишається статистика міграції з таких країн: Білорусі, Польщі та Туреччини.

Також, у 2023 році виявили намір залишитися на постійне проживання в Україні громадяни з Греції, Данії, Еквадору, Іраку, Китаю, Лівії, Нідерландів, Пакистану, Словаччини, Фінляндії, Туркменістану, Таджикистану та Тунісу, розширивши карту міграції в нашу країну.

Крім цього, у 2021 році дозволів на імміграцію в Україні видано - 388, у 2023 - 294. Але у порівнянні з довоєнним часом, кількість відмов у наданні таких дозволів збільшилась у 6 разів: у 2021 - 6, у той час, як у 2023 - 36. Це пов’язано з тим, що при перевірці поданих іноземцями документів правоохоронні органи заперечили та відмовили в їх отриманні.

Щодо оформлення набуття громадянства України, то кількість заяв зменшилась: в 2021 році надійшло 518 заяв, а за період 2023 року - 405 та прийнято позитивних рішень у 2021 році - 471, а в 2023 році - 319.

Попри коливання кількості звернень громадян, міграційна служба продовжує працювати у штатному режимі та виконувати важливі функції, покладені державою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ