Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Спрощено порядок оформлення посвідок на тимчасове проживання

Як повідомили 13 жовтня у пресцентрі Державної міграційної служби, 9 жовтня за ініціативи Державної міграційної служби України Кабінетом Міністрів України прийнято рішення, яке спрощує порядок оформлення посвідок на тимчасове проживання певним категоріям іноземців.

9 жовтня 2020 року за ініціативи Державної міграційної служби України Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 933 "Про внесення змін до Порядку оформлення, видачі, обміну, скасування, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсною та знищення посвідки на тимчасове проживання", яка спрощує порядок оформлення посвідок на тимчасове проживання певним категоріям іноземців.

Відтепер іноземці, які є громадянами країн із безвізовим порядком в’їзду в Україну і перебувають в нашій державі на законних підставах, матимуть право подати документи на оформлення посвідки на тимчасове проживання без виїзду за межі України у зв’язку із зміною мети в’їзду.

Особливо актуальним це питання є для громадян Республіки Білорусь, фахівців в галузі ІТ-технологій, які щойно працевлаштувалися в Україні, та членів їх сімей.

Документи для оформлення посвідки на тимчасове проживання без виїзду за межі України подаються як і раніше – не пізніше ніж за 15 робочих днів до закінчення дозволеного строку перебування.

Окремо слід зазначити, що спрощений порядок оформлення посвідки на тимчасове проживання не буде стосуватися громадян держави, що визнана Верховною Радою України державою-агресором.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ