Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Головним з релігії в Україні може стати прихильник Московського патріархату, – ЗМІ

Новим очільником департаменту з релігійних питань Мінкульту може стати Юрій Решетніков.
РПЦ в Україні нагородила Юрія Решетнікова орденом преподобного Іова Почаївського.

Відповідну кандидатуру запропонували у глави держави Володимира Зеленського. Про це з посиланням на джерела повідомляє “Релігійна правда”.

Варто зазначити, що Решетніков – активний захисник Московського патріархату в нашій державі.

Кандидат може замінити на посаді чинного главу відомства Андрія Юраша.

Джерела називають Решетнікова “людиною керуючого справами РПЦ в Україні (УПЦ МП) митрополита Антонія та мецената цієї релігійної структури Вадима Новинського”.

Від митрополита Антонія і з благословення предстоятеля РПЦ в Україні Онуфрія Решетніков отримав орден преподобного Іова Почаївського – з нагоди свого 50-річного ювілею.

Решетніков очолював Державний комітет України у справах національностей та релігій у 2009-10 роках. Приймав участь в організації візиту патріарха Кирила до України.

У 2011 році він висловлювався проти надання автокефалії РПЦ в Україні (тоді ще УПЦ МП).

Пізніше фактично став спікером офіційних та неофіційних медійних структур РПЦ в Україні, підтримуючи їхні позиції та критикуючи позицію української влади щодо Російської церкви в Україні. Зокрема, просив НАБУ перевірити діяльність Міністерства культури відносно РПЦ в Україні (УПЦ МП).

Також Решетніков виступав із критикою законопроєкту про військове капеланство, мовляв, він обмежує можливості доступу представників Російської церкви в Україні до українських військових, які між іншим воюють на Донбасі саме проти російських сил.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ